Reikės:
 1/2 puodelio minkšto sviesto;
 1 puodelio cukraus;
 1 ir 1/3 puodelio miltų;
 žiupsnelio druskos;
 1a.š. kepimo miltelių;
 1 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
 1 kiaušinio trynio;
 1/4 puodelio citrinos sulčių;
 1 citrinos žievelės;
 1a.š. citrinos ekstrakto.

Gaminame
* Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudedame į vieną dubenį ir rankomis maišome, triname tarp pirštų, kol gausime daug drėgnų trupinių. Tešlą atidedame.
* Kondensuotą pieną gerai suplakame su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.
* Nedidelę skardelę išklojame kepimo popieriumi. Į vidų beriame pusę tešlos ir rankomis suspaudžiame pyrago pagrindą. Ant viršaus supilame visą kremą ir užbarstome likusią tešlą.
* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.
* Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Su meile, Gabrielė
 
                            