Kalakutiena grietinėlės ir baltojo vyno padaže

Puikus receptas norintiems šiek tiek šventiškiau nei kasdieniškai paruoštos paukštienos.

Reikia:

• 450 g kalakutienos filė be odelių
• 200 g riebios grietinėlės
• 100 ml sauso balto vyno
• vištienos prieskonių mišinio
• aitriosios ir saldžiosios paprikos (maltų)
• džiovinto smulkinto mairūno
• kelių rūšių šviežiai maltų pipiru, druskos
• 100 g virtų šparaginių pupelių
• 50 g konservuotų žirnelių
• saujos virtų smulkiųjų kopūstėlių
• 50 g apvirtų, susmulkintų morkų
• 1 vid. dydžio itališko svogūno
• dviejų šaukštų miltų
• plikytų ryžių (garnyrui)

Gaminame

1. Mėsą nuplauti po tekančiu vandeniu, supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska ir pipirais.

2. Svogūnūs susmulkinti ir sudėti į keptuvėje įkaitusį aliejų, pačirškinti kelias minutes. Tada sudėti mėsą ir pavartant medine mentele kepti, kol gabaliukai pabals. Sudėti paruoštas daržoves ir, kol jos drauge su mėsa keps atviroje keptuvėje, paruošti padažą.

3. Padažui reikės: grietinėlę supilti į dubenėlį, sudėti prieskonius, miltus, įpilti vyno ir gerai išmaišyti. Padažą užpilti ant daržovių su mėsa, pakaitinti ant vidutinės ugnies dar kokias 3-5 min., kol padažas taps pakankamai tirštas. Susemti viską ir dėti ant karštų, virtų ryžių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis