Virtų bulvių cepelinai

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Tešlai:

2 kg su lupena virtų bulvių
2 kiaušinio trynių
apie 250 g krakmolo (tiek, kad sudarytų 1/4 bulvių masės)

Įdarui:

500 g virtos vištienos
virta morka
svogūnas
druska
pipirai
100 ml sultinio nuo mėsos
1 šaukštas sviesto

Gaminame

* Bulves nulupti, sumalti mėsmale, imušti trynius, supilti krakmolą, druską, viską išminkyti. Masė beveik nelimpa prie rankų.

* Mėsą, morką sumalti, į gautą masę supilti sultinį, įdėti druskos, pipirų. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti.

* Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, apie 10 minučių.

* Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine arba išlydyti keptuvėje sviesto, įdėti grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis