Žvilgsnis į žurnalo istoriją: kulinarinės rubrikos autorė – tarp įtakingiausių maisto kritikų

Kai mūsų autorė Giedrė Barauskienė ateina į redakciją su pyragu, iš laimės apsąla visų širdys.

Giedrė pati gamina ir fotografuoja. 2012-ųjų pavasarį savo receptus ji surinko į kulinarinį priedą „Moteris namuose“, visus metus žurnale spausdinti jos patiekalų receptai prieš Kalėdas skaitytojus pasiekė atskiru solidžiu leidiniu „Geriausi metų receptai“.2013-aisiais Giedrė visus vėl pradžiugino panašia „metine kulinarine ataskaita“, o 2014 m. išleido knygą „Bulvės kelionė. Pasaulio virtuvių receptai“.

Kulinarijos temų žurnalui parengia Giedrė Barauskienė (kairėje) ir Paryžiuje gyvenanti Aistė Misevičiūtė
Moteris.lt montažas (iš žurnalo „Moteris“ archyvo)

„Kai keliauju, stengiuosi nesinaudoti populiariais restoranų gidais, visada ieškau vietų, kuriose lankosi tik vietiniai“, – rašė savo debiutiniame rašinyje (rubrika „Kulinarinė kelionė“, 2007 rugsėjis) Aistė Misevičiūtė.

Dabar žurnalo „Moteris“ nuolatinės autorės vardas – tarp įtakingiausių maisto kritikų. 2014-ųjų pabaigoje ji buvo nominuota Globalios Lietuvos apdovanojimui už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, yra dokumentinio filmo „Foodies“ herojė.

Moteris.lt montažas (iš žurnalo „Moteris“ archyvo)

Apie Aistę galite paskaityti ČIA.

Jubiliejinio, 90-mečiui skirto žurnalo MOTERIS veidas Julija Steponavičiūtė per penkerius metus pasiekė profesinių aukštumų. Neseniai modelis pradėjo rašyti kulinarijos dienoraštį „Kitchen Julie“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis