11 žingsnių, padėsiančių išvengti peršalimo ligų

Beveik kiekvieną rudenį ieškome vis naujų būdų, kaip rūpintis savo sveikata, kad užplūstančios peršalimo ligų epidemijos nepaliestų mūsų.

Niekam nesinori praleisti darbo, o juolab slaugyti sergančio vaiko ar kovoti su komplikacijomis: plaučių, inkstų uždegimais, širdies problemomis. Žvėryno natūralios medicinos centro gydytoja Jelena Tulčina perspėja, kad reikėtų susirūpinti ne tada, kuomet jau pastebime pirmuosius ligos simptomus, o gerokai anksčiau: „Kelią ligoms galime užkirsti stiprindami savo imuninę sistemą. Vietoje to dažnai nualiname organizmą, o juo rūpintis imame tik tuomet, kad jis jau siunčia signalus apie tai, kad jį užteršėme.“

Kardiologė Jelena Tulčina teigia, kad raktas į stiprų imunitetą visų pirma yra mityba. „Skirtingai nei prieš tūkstančius metų, dabar valgome termiškai apdorotą, lengvai vartojamą ir greitai paruošiamą maistą.

Nežiūrime, kiek ir ko dedame į burną, galiausiai, žinoma, tai atsiliepia mūsų imuninei sistemai. Vasarą organizmas ištveria lengviau: gauname daugiau vitamino D, o ir valgome lengvesnį maistą, racioną sudaro daugiau daržovių ir vaisių. Atėjus šaltesniems orams apsunkiname save riebesniais
bei mėsiškais patiekalais ir galiausiai peržengiame ribą, kai imuninė sistema nebesusitvarko su netinkamo maisto prifarširuotu organizmu,“ – perspėja mitybos specialistė J. Tulčina.

Medikė teigia, kad organams – filtrams nustojus valyti organizmą, imuninė sistema nebesusitvarko su milžinišku toksinų kiekiu: „Ji pradeda kaišioti tas medžiagas kur tik gali. Vietoje kovos su virusais, bakterijomis ir vėžinėmis ląstelėmis, imuninė sistema tampa šiukšlių perdirbimo mašina.
Galiausiai ji nusilpsta ir bet koks virusas, bakterija, šaltis ar kiti aplinkos veiksniai gali tapti paskutiniu lašu, sukeliančiu uždegimą ar ligą“. Taip pat gydytoja teigia, kad organizmas užkeldamas temperatūrą ar sukeldamas gerklės uždegimą saugosi nuo to, ką mes valgome – ligos patale neretai prarandame apetitą.

Gydytoja J. Tulčina siūlo paprastus metodus, kaip galima paruošti savo organizmą ir sustiprinti imuninę sistemą atėjus vėsesniems orams bei pamėginti išvengti ligų epidemijų.

1. Subalansuoti mitybą;
2. Valgyti lengvesnį maistą, sumažinti jo kiekius;
3. Sumažinti gyvulinių baltymų kiekį;
4. Naudoti natūralius antiseptikus: česnakus, svogūnus;
5. Vartoti daugiau vitamino C turinčius produktus ar patį vitaminą C;
6. Gerti šarminį vandenį;
7. Atlikti detoksikuojančias procedūras (pvz. Hidrokolonoterapiją,
valančia limfinę sistemą);
8. Atlikti ozono terapiją;
9. Gerti inkstus valančias arbatas: spanguolių, bruknių;
10. Padarius tirpaliuką su paprastu muilu pirštais išvalyti – dezinfekuoti nosį;
11. Skalauti gerklę sodos ar druskos tirpalu, medetkomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis