Kreminė moliūgų ir kopūstų sriuba

Pripažinsiu, laukiau rudens dėl jo duotų gėrybių, vienas iš jų - ponas moliūgas! Švelnaus skonio kreminė, tiršta sriuba. Katilas sriubos, taip ir ne kitaip.

Nurodytas skaičius produktų skirtas dideliam kiekiui valgytojų, todėl siūlau gaminti iš pusės porcijos.

Reikės:

~ 800 g kopūsto;
~ 850 g moliūgo;
1 morkos;
1 svogūno;
5 skiltelių česnako;
druskos, persilado;
300 ml grietinėlės (naudojau 12% riebumo).

Gaminame:

* Supjaustome moliūgą bei kopūstą. Morkas, svogūną supjaustome (arba sutriname blenderiu iki kokoso drožlių dydžio). Į užvirintą vandenį sudedame daržoves, jei svogūną ir morkas smulkinote blenderiu, tuomet jas į puodą sudėkite vėliau, virimo laikui einant į pabaigą.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Verdame, kol daržovės suminkštės, – man prireikė apie 25 minučių.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Išvirus daržovėms nupilame apie trečdalį vandens. Puodą nuimame nuo ugnies, viską sutriname blenderiu, kol nebelieka gumuliukų. Įspaudžiame česnakus, suberiame prieskonius, supilame grietinėlę, viską gerai išmaišome ir dar kelias minutes pakaitiname. Ragaujame,žiūrime ar užtenka prieskonių, ir, galų gale, skanaujame, skanaus!

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis