Stilistė Agnė Gilytė pataria, kaip pabrėžti taliją. VIDEO

„Mano talija kol kas slepiasi, bet aš ją tikrai turiu“, – susitikusi su stiliste Agne Gilyte juokavo antroji lieknėjimo dalyvė Agnė. Jos figūros tipas – smėlio laikrodžio. Stilistė sako, kad tai – labai moteriška figūra ir pataria, kokie drabužiai labiausiai tinka panašaus sudėjimo moterims.

Jeigu jūsų krūtinės ir klubų apimtis yra labai panaši, nepaisant turite antsvorio ar ne, o liemens apimtis – mažesnė – greičiausiai jūsų figūros tipas yra vadinamasis smėlio laikrodžio.

Šio figūros tipo moterims labiausiai tinka drabužiai, kurie padeda išlaikyti viršutinės ir apatinės kūno dalių proporcijas bei pabrėžia taliją.

„Smėlio laikrodžio figūros tipo moterys turėtų rinktis aiškią formą turinčius drabužius, tačiau ne per daug griežto kirpimo. Nereikia, kad drabužis būtų labai aptemptas, tačiau nebijokite paryškinti savo moteriškus privalumus. Jeigu tai yra suknelė arba sijonas – ilgis turėtų būti arba aukščiau arba žemiau kelių“, – pataria stilistė.

Projekto organizatorių nuotr.

Visiškai netinkamas drabužis – tiesaus kirpimo. Moterims, gamtos apdovanotoms smėlio laikrodžio formos figūra, labiausiai tinka krūtinės ir liemens įsiuvus turintys drabužiai.

Svarbus aksesuaras, kurį stilistė rekomenduoja šio figūros tipo moterims – įvairaus storio diržai. Jie yra skirti tam, kad pabrėžtų talijos linkius.

Dar viena gudrybė – renkantis drabužius stilistė pataria atkreipti dėmesį į rankovių ilgį. Trijų ketvirčių ilgio rankovės, bet kokio figūros tipo moters rankoms suteiks grakštumo. O štai drabužius be rankovių A.Gilytė rekomenduoja dėvėti tik toms, kurios sportuoja arba iš prigimties turi dailias rankas.

Projekto organizatorių nuotr.

„Drabužiai be rankovių dažniausiai atskleidžia problemines vietas, kurių nenorėtumėme demonstruoti. Jeigu tai yra palaidinė – rankas galima paslėpti po švarkeliais ar megztiniais, tačiau jeigu tai yra suknelė – patarčiau paieškoti panašaus silueto, tačiau su rankovėmis“, – sako A.Gilytė.

Kol Agnė rinkosi jai labiausiai tinkančią suknelę, stilistė atkreipė dėmesį į projekto dalyvės pėdkelnes. Pasak A.Gilytės, moterys, kurios siekia atrodyti elegantiškai ir optiškai paliekninti kojas, turėtų rinktis matines pėdkelnes.

„Šviesios, kūno spalvos, plonos pėdkelnės dažniausiai yra geras pasirinkimas, tačiau jos neturėtų blizgėti. Šviesoje, saulėtą dieną ar esant specialiam ryškiam apšvietimui blizgios pėdkelnės vizualiai stambina kojas, net jeigu moteris ir neturi antsvorio“, – paaiškina stilistė.

Projekto organizatorių nuotr.

Matuodamasi sukneles iš naujausios Ivo Nikkolo kolekcijos Agnė krimtosi, kad jos labai gražios, tačiau gula ne taip, kaip ji norėtų. Moters akys sužibo, kai pasimatavo žydrą, jos figūros tipui ypač tinkančią suknelę. Deja, šiuo metu parduotuvėje yra likęs tik 40 dydis. Įsispraudusi į suknelę moteris pasiguodė, kad bijo net įkvėpti, tačiau ryžtingai pažadėjo: „Viskas, nebėra kur trauktis, aš turiu tilpti į šią suknelę! Ji ir bus mano tikslas“.

Kaip projekto dalyvė rinkosi suknelę iš naujausios Ivo Nikkolo kolekcijos galite pamatyti čia:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis