Praktiškai moteriai - žiemos patarimai

Leidykla „Virtuvės knyga“ pristato naują knygą „Praktiškos moters knyga. Žiema“.

„Praktiškos moters knyga“ skirta žiemai – jau ketvirtoji praktinių patarimų serijos knyga.

Žiema – laikas, kai sustingsta gamta, medžiai pasidengia šerkšnu, o žemę užkloja sniego patalai. Gamta ilsisi, tačiau mums nėra kada atsipūsti, darbai veja vienas kitą. Juk reikia ruoštis šventėms! Pasinėrę į šventinį laikotarpį žmonės skuba, lekia, pamiršta pagalvoti apie savo norus, savijautą, tikrąją švenčių prasmę. Kaip pasiruošti Kalėdoms, kad jos išties būtų šventiškos, kaip nepervargti, atrasti laiko ne tik darbui, bet ir sau? Juk šventes prisiminsime maloniai tik tada, kai per jas jausimės gerai. Kaip išvengti žiemą tykančių pavojų: nušalimų, slidaus kelio, gripo epidemijos? Kaip apsaugoti odą nuo šalčio, koks makiažas tinka brandaus amžiaus moteriai? Kaip ir ką valgyti per šventes, kad išvengtumėte virškinimo problemų, kokius produktus vartoti, kad žiemą nestigtų reikalingų vitaminų. Patarimai pateikti žiemos grožio programoje, pravers moterims, kurios žiemą susiduria su išsausėjusia, suskeldėjusia ar kitaip šalčio paveikta oda. Visa tai rasite skyriuje Sveikata ir grožis.

Leidyklos „Virtuvės knyga“ nuotr.

Norėdami išrinkti kalėdines dovanas savo artimiesiems tikrai turime pasukti galvą. Parduotuvių lentynos nukrautos įvairiausiais daiktais, o šalia jų išstatytos blizgančios dekoracijos sufleruoja: „Štai tavo ieškoma dovana“. Bėda ta, kad apakinti spindesio griebiame pirmą pasitaikiusį daiktą, kuris atsiduria jau kitoje lentynoje ir metų metus stovi nenaudojamas. Gal skamba neįtikėtinai, tačiau praktišką ir šiltą dovaną galite pagaminti patys, be didelių laiko ir pinigų sąnaudų. Skyriuje „Dekoracijos ir dovanos“ rasite dizainerės Rasos Guščienės patarimų, kaip panaudoję įvairiausias gamtoje rastas, namuose turimas ar lengvai įsigyjamas medžiagas galite pagaminti originalių kalėdinių dovanų bei dekoracijų. Kai kurias dovanas paruošite net neišėjusios iš savo virtuvės. Taip pat sužinosite, kaip supakuoti dovanas, kad jos atrodytų gražiai ir spinduliuotų kalėdinę dvasią. Mėgstančios rankdarbius galės pasinaudoti dovanų pakavimo idėjomis, kurias siūlo Rasuolė Deksnienė. Tereikia įkvėpimo ir trupučio fantazijos!

Žiemos virtuvė mūsų knygoje neįprasta, ji labai šventiška. Šiame skyriuje rasite puikių receptų Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų stalui. Sužinosite, ką ir kaip padėti ant stalo, susipažinsite su stalo dekoravimo ir serviravimo taisyklėmis, pagrindinėmis vyno rūšimis.

Tikimės, kad mūsų receptai bei įvairūs naudingi patarimai, kaip dekoruoti stalą, pasigaminti karšto vyno, kokį vyną patiekti prie skirtingų patiekalų, kokį šampaną pasirinkti, tikrai pagelbės toms, kurios didžiąsias metų šventes ruošiasi sutikti namuose.

Stebuklingų ir šventiškų akimirkų su praktiška patarėja!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis