Ar vis dar tikite šiais santuokos mitais?

Vedybos šiais laikais vis dar yra apipintos daugybe mitų. Net ir šiuolaikinėje visuomenėje įvairūs stereotipai, susiję su santuoka, tebėra populiarūs. Štai 6 santuokos mitai, kuriais vis dar tiki kai kurios moterys. Kai kurie jų jus nustebins, o kiti – priblokš.

Pusė santuokų baigiasi skyrybomis

Meskite monetą: iškris herbas – jūs skiriatės, skaičius – nesiskiriate. Skamba niūrokai, ar ne? Laimei, tai netiesa. Į JAV šis mitas atėjo dar iš 1970-ųjų dėl pasikeitusių įstatymų. 1980-aisiais vis dėlto net 66 % porų išsiskyrė, skelbiama, kad šiais laikais skiriasi tik 4 žmonės iš 1000.

Laimingos poros nesipyksta

„Jei jūs nesiginčyjate, vadinasi, nesikalbate apie tai, kas jums iš tiesų rūpi,“ – sako profesorė Terri Orbuch iš Mičigano universiteto. Mokslininkė daugiau nei 28 metus sekė 350 porų gyvenimus ir nustatė, kad laimingos poros iš tiesų pykstasi. Be to, Tenesio universiteto tyrimas atskleidė, jog poros, suvokiančios, kad jų santykiuose bus ir sudėtingų momentų, ilgalaikėje perspektyvoje yra laimingesnės. „Laimingos santuokos nuo nelaimingų skiriasi tuo, kad laimingi sutuoktiniai mokosi sveikų ir produktyvių konfliktų bei nesutarimų sprendimo būdų,“ – sako Orbuch.

Poros, susilaukusios vaikų yra laimingesnės už bevaikes

Turime jus nuvilti – panašu, kad yra atvirkščiai. Jungtinės Karalystės Atvirojo universiteto tyrimas tvirtina, kad sutuoktiniai be vaikų yra labiau patenkinti savo santykiais bei partneriais nei susilaukusieji vaikų. „Žinoma, sutuoktinių laimė slūgsta tikrai ne dėl to, kad ir jų meilė mažėja, – teigia Orbuch. – Tiesiog tai reiškia, kad kuo daugiau įsipareigojimų ir vaidmenų jums tenka, tuo mažiau galite skirti savo laiko sutuoktiniui. Galiausiai taip tampa sunkiau ir pačiai jaustis laimingai.“

Vedusių porų seksualinis gyvenimas yra apgailėtinas

Indianos universiteto tyrimas rodo, kad ištekėjusios moterys gyvena aktyvesnį lytinį gyvenimą už tas, kurios turį partnerį, bet dar yra su juo nesusituokusios. Vis dėlto, seksualinio gyvenimo kokybė juk neapsiriboja tik dažnumu. Laimei, Penno universiteto tyrimas taip pat rodo, kad meilė ir abipusiai įsipareigojimai seksą moterims daro malonesniu ir kokybiškesniu.

Gyvensite kartu iki vedybų - greičiau išsiskirsite

Šiaurės Karolinos universitetas 2014 metais tyrė daugiau nei 7000 porų ir nustatė, kad gyvenimas kartu iki santuokos neturi jokios įtakos tolimesniam vedybiniam gyvenimui. Šiems sprendimams svarbus yra amžius. Mokslininkai teigia, kad porų, sulaukusių 18 metų ir apsigyvenusių kartu, tikimybė išsiskirti – 60 %. O poros, nusprendusios palaukti bent iki 23 metų, sumažino šią tikimybę iki 30 %.

Aistra niekada neišblės, jei tikrai mylite savo sutuoktinį

„Aistrą kuria naujovės ir paslaptingumas, – sako Orbuch ir priduria pastebėjusi, kad aistra santykiuose ima blėsti praėjus 12-16 mėn. nuo jų pradžios. – Laikui bėgant aistra gęsta, tačiau ją pakeičia kitokia, su ilgalaikiu prisirišimu ir laime susijusi meilė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis