Ilgalaikių santykių testas (paremtas tikrais įvykiais)

Prieš metus, būdama „Moterys kalba“ narė, atlikau stand up’ą apie ilgalaikius santykius, kuris iš esmės pakeitė mano gyvenimą. Kartais „juokas pro ašaras“ atveria akis.

Aš norėčiau pašnekėti apie visuomenėje egzistuojantį sutrikimą, socialinę opą ir kelią į pragaro vartus – gyvenimą ilgalaikėje poroje. Ar jūs tai patiriate? O gal patyrėte? Ne, tai nėra fizinis smurtas – tai psichologinis, gerai apgalvotas nusikaltimas, už kurį turėtų būti baudžiama santuoka arba skyrybomis.

Sveiki, mano vardas Lina, aš gyvenau „ilgalaikių santykių“ poroje. Tai nutiko ne taip senai, prieš aštuonerius metus. Jis iš alaus statė meną ir mane tai sužavėjo. Meninkas, bet tik su alum.
Turiu pasidžiaugti, kad po trumpalaikio trijų metų trukmės psichologinio smurto ir spaudimo prieš jį, kaip pasakytų liaudis, jis man pasipiršo. Iš meilės. Ne po dešimt metų kaip kad yra įprasta, o septynerių – tikra meilė. Jaučiau.

Ir šiaip pasisekė man – nemušė, nesmurtavom vienas prieš kitą. Taip smagu, kai „nestukteli“ poroje. Nes gi mes „durnės“ ant kumščio krentam, ne? (taip sako liaudis). O ir šiaip jau ieškoti nieko nereikėjo. O ir manęs niekas neieškotų. Jau nepatekau į dešimtbalę sistemą. Gal tempiu iki penkių ir tai tik „užpakalinė dalis“. Ir pasimatymų nebūčiau atlaikius.

P.S. Patarimas: „Geriau jau sakyk, kad esu buvusi narkomanė, o ne kad vaikų nori. Nebūk „durna.“

Bet gal tas jausmas, jog aš buvau ilgalaikiuose santykiuose, – tik man. Gal ta juodoji pusė, alsuojanti jam už nugaros trejus metus, buvo tik išsigalvojimas. Tada dar atlikau mini testą ir noriu pasidalinti keturiais punktais, gal ir jums padės identifikuoti santykius. Jam akivaizdžiai padėjo, nes po šio stand up’o su #moteryskalba ir jo staigaus sprendimo – išsiskyrėm! Matyt, kaip kad su piršlybom – iš meilės.

1. Jūs draugaujat daugiau nei trejus metus ir santykius įvardijate epitetais:

Sugyventiniai, pasak visuomenės, – tai du nepriklausomi asmenys, kurie linkę vartoti per didelius kiekius alkoholio. Ir bent kartą į savaitę nufilmuojami laidų „24val.“, „Patruliai“ ar dar bala žino ko.

Partneriai – labai skaudus apibūdinimas politikams. Vienintelė galima asociacija. Vyras + vyras/ moteris + moteris.

Šeima – „soriukas“, šis epitetas ilgalaikėms poroms nėra taikomas.

Kambariokai – BINGO. Mes buvom nuomininkai vienas kito. Nuomojomės vienas kitą labai pigiai. Maistas ir intymūs santykiai. Galiausiai tik maistas. Galiausiai, kai skyrėmės, ir tas buvo proporcingai mažinama.

2. Jūsų komunikacijos įrankis – alkoholis.

Jūs arba jis nevalingai išgeriat vis daugiau alkoholio. Butelis vyno – normali standartinė vakaro norma. Šeši alaus – tik pradžia vakaro. Dažniausiai viskas baigiasi „nuoširdžiu“ pokalbiu.

3. Dvimetriniai intymūs santykiai:

Pradžioje džiaugiesi, kad norėdama paįvairinti apsiniaukusį gyvenimą apsilankei striptizo pamokoje ir gali nustebinti ne tik save, bet ir jį, bet arba tai darai per dažnai, arba tavo žavesys kažkur pradingo, jei jis sugeba tavo šokio sūkuryje pereit 23 „Candy Crash“ levelį.

Oh, koks pasididžiavimas, kai į gyvenimą pasibeldžia baldininkai Večeslavas ir Igoris su 2mx2m lova. Jau mintyse matai baldakimus, „jogą“ ore ir panašius aktyvius užsiėmimus. Patikslinu: su savo nuomininku, ne Igoriu ir Večeslavu.

Tačiau galiausiai susišaukiat su kambarioku prieš miegą, susirašot sms’ais ir dviese pereinat „Candy Crash“ 24 levelį.

4. Budrumas. Punktas, kuriame, matyt susimoviau.

Moterys, jūs – ilgalaikiuose santykiuose, ne SANTUOKOJE. Kaip ten sako: apkiautėti reikia po, ne prieš.

Jei iš keturių punktų bent du – taip. Sveikinu! Jūs esate įklimpę ilgalaikių santykių fenomene. Žinoma, jums gali baigtis geriau nei man, nors, tiesa pasakius, viskas baigėsi kaip turėjo – po 7 ilgalaikių metų, sužadėtuvių – skyrybos.

Kartais šmaikštus pažvelgimas į asmeninius santykius yra daugiau nei gili analizė dviese atsisėdus ant sofos. Man padėjo – stand up’as. Tai padėjo ir jam.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis