Virtuvės šefas Aurimas Labanauskas: kokia savybė labiausiai praverčia virtuvėje

Restorano „The Gallery“ virtuvės šefas Aurimas Labanauskas (28 m.), galintis įrodyti, kaip lėkštėje dera maistas ir menas. Studijavo filosofiją ir visuomenės mokslus. Kulinarija buvo jo laisvalaikis, o tapo darbu. Patirties sėmėsi restoranuose Londone, Maltoje.

Kuo svajojote būti vaikystėje? „Tikrai nesvajojau būti kulinarijos meistru, tačiau kai kuriems gyvenimo dėsniams svajonių nereikia...“

Kokiu savo laimėjimu ar patirtimi labiausiai didžiuojatės? „Kulinarijos srityje – dvejų metų darbo patirtimi prancūzų restorane Londone.“

Savybė, labiausiai praverčianti darbe. „Pozityvumas. Nors monotonijos profesinėje veikloje netrūksta, patiekalų kūrimas mane vis dar žavi ir motyvuoja. Puikus jausmas, kai restoranas pilnas patiekalais besimėgaujančių svečių.“

Kas Jūsų gyvenimui suteikia prieskonio? „Šiuo metu kulinarija yra tas pagrindinis gyvenimo prieskonis, kuris motyvuoja šypsotis ir prisidėti prie kitų šypsenų.“

Patiekalas, kurį esate gaminęs daugiausia kartų. „Namuose patinka gaminti pusryčius. Dažniausiai ruošiu miežinių kruopų košę su lazdynų riešutų pasta ir džiovintomis slyvomis.“

Moto ar šūkis, kuriuo vadovaujatės. „Realizuok save kulinarijoje tol, kol tai teikia džiaugsmo, kai atsibos, pasiimk kuprinę ir keliauk į vieną pusę tol, kol panorėsi grįžti.“

Su kokia asmenybe labiausiai norėtumėte pavakarieniauti? Koks būtų meniu? „Su Darrenu Foremanu, – teko lankytis jo koncertuose, tad būtų įdomus šio žmogaus požiūris į maistą. Meniu sudarytų vos keli, tačiau įvairių tekstūrų ingredientai. Pavyzdžiui, iš morkų galima pagaminti kremo, morengų, ledų, zefyrų, guminukų, sudžiovinti ir sumalti į miltelius...“

Koks patiekalas pirmiausia asocijuojasi su meile? „Patiekalas, kurio sudedamosios dalys užaugintos savo sode, kuris paruoštas anksti ryte – auštant, lauke. Dažniausiai tai kepiniai. Mano mėgstamiausias – juodojo šokolado ir burokėlių pyragas.“

Mėgstamiausias desertas. „Aguonų pyragas su obuolių, šalavijų ir jogurto šerbetu.“

Trys dalykai, kuriuos pasiimtumėte į negyvenamą salą. „Peilis, galąstuvas ir restorano kolektyvas.“

Silpnybė, aistra. „Kelionės be atgalinio bilieto.“

„Šiais metais aš... ...išsiruošiu į spontanišką kelionę.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis