Dizaineris R. Kalinkinas apie tai, kokią išleistuvių suknelę rinktis, o kokią pamiršti

Artėjant vienoms gražiausių vasaros švenčių - abiturientų ir absolventų išleistuvėms - kiekvienam šios šventės dalyviui bent trumpam praskrieja mintis „ką rengtis?“.

Ilgą suknelę, ar trumpą? Pirkti pagamintą ar siūtis? Lietuvių dizainerių ar masinės gamybos? Dizaineris Robertas Kalikinas, kuriam išleistuvių metas paprastai būna itin užimtas, dalijasi savo įžvalgomis apie šią vieną esminių jauno žmogaus etapų.

Organizatorių nuotr.

Ar egzistuoja „išleistuvių aprangos kodas“? Koks jis?

Išleistuvėms dažniausiai stengiamasi rengtis kiek gražiau nei einant į draugų gimtadienio vakarelį. Šitoj vietoj suvokimas kaip rengtis skyla į kelias dalis:

* Kukliai. Dažnai visą žiemą virš mūsų kabantis cepelinų spalvos dangus daro įtaką ir mūsų garderobui. Tamsaus spalvyno dažniausiai neišvengiame ir rinkdamiesi šventinį stilių.
* Superįmantriai. Garbanotų, vingiuotų ir pūstų suknelių paradas, o kitaip - generalinė vestuvių repeticija be jaunikio.
* Aukso viduriukas. Drabužiai, atitinkantys jauną amžių bei progą. Lengvas, saikingas ir neišaukiantis stilius.

Organizatorių nuotr.

Taip pat nerašyta taisyklė dėvėti naują, dar nematytą drabužį, tai proga išsiskirti. Merginos beveik visais atvejais renkasi suknelę ir aukštakulnius (net jeigu jie bus avimi pirmą kartą gyvenime), o vaikinams tarsi privaloma balti marškiniai ir kostiumas. Arba bent jau švarkas.

Išleistuvės - jaunimo šventė. Kaip tą pabrėžti?

Svarbu nepasendinti nei savęs, nei šventės, jausti saiką. Išleistuvės traktuojamos kaip didelis žingsnis į suaugusiujų pasaulį. Kad ir kaip to norėtųsi, nepamirškite, kad į brandą žengiame nedideliais žingsneliais, o ne septynmyliais batais, todėl patarimas renkantis išleistuvių įvaizdį - nesistengti atrodyti vienmečiais su savo tėvais ir mokytojais. Prisiminkit, kad jaunesni ir gražesni vargiai ar kada bebūsit, nekompleksuokit ir švęskit gyvenimą.

Organizatorių nuotr.

Dažnai mamos, norėdamos savo vaikams tik gero, jų įvaizdį pakoreguoja pagal savo suvokimą. Todėl svarbu nepamiršti, kad šventės metu bus daug šokama ir šėlstama, o ne sėdima prie ilgo stalo nukloto sniego baltumo staltiesėmis. Todėl žemę šluojančios suknelės ir masyvios šukuosenos vakarėliui einant į pabaigą atrodys prastai. Jaunatviška suknelė, madingai sušukuoti plaukai ir saikingas makiažas - ingredientai, kurie po dešimties metų žiūrint nuotraukas nedarys gėdos.

Organizatorių nuotr.

Kokios yra didžiausios klaidos renkantis šios šventės stilių?

Tendencija, kuria dažnai klaidingai vadovaujamasi ruošiantis išleistuvėms - priblokšti klasės ar kurso draugus savo įvaizdžiu. Dažnai daroma klaidinga prielaida, kad į išleistuves reikia puoštis kaip į mini vestuvių pokylį. Pūstos suknelės ar šukuosenų šedevrai tikrai jus išskirs iš minios, bet greičiausiai papulsite į blogiausiai apsirengusių abiturienčių sąrašą ir, deja, būtent tokį pasirinkimą dažnai prisimins bendramoksliai - ir tikrai ne pačiame geriausiame kontekste.

Organizatorių nuotr.

Renkitės drabužiais, atitinkančiais amžių ir vis dar moksleivio ar studento statusą. Merginoms nereikia stengtis atrodyti vyresnėms ar seksualesnėms, tam dar turėsite begalę progų gyvenime. „Nelipkite per save“. Minimalizmą ir paprastumą vertinančios merginos blogai jausis su pernelyg puošniom suknelėm, o mokyklos divos nebus savimi sulindusios į mamos išrinktą klasikinį kostiumėlį.

Vaikinams svarbu pasirinkti kostiumą ar švarką pagal savo dydį. Dažnai „ant išaugimo“ perkami daiktai atrodo lyg maišai ir primena dažniau tėčius nei žavius jaunus vyrus.

Organizatorių nuotr.

Dominuojantys įvaizdžiai ir jų klaidos:

* Superkukluoliai, prisiderinę prie vakarėlio vietos tapetų spalvos. Aptariant praūžusią šventę jų dažnai klausiama, „o tai ir tu ten buvai?“ Šie žmonės ir išleistuvių vakarui dažniausiai renkasi kamufliažo tipo drabužius. Pasistenkite, kad šiemet kamufliažas būtų bent jau ryškesnis ir pagaliau pasileiskit tuos ilgus plaukus!

* Neišaugę iš devintos klasės. Merginos dažniausiai jau susipranta pačios, kad po aštuoniolikto gimtadienio nereikėtų pint plaukų į dvi lygias kasas ir nešioti sarafanų, bet vaikinams šis periodas kiek užsitęsia. Marškinėliai su nešvankiais užrašais ar betmenu yra griežtas ne, ne tik išleistuvėms bet ir apskritai visam likusiam gyvenimui. Tai tokia pat blogybė kaip kojinės su sandalais. NE. NIEKADA.

Organizatorių nuotr.

* Besprogstančios seksualumo bombos. Kartais taip persistengiama, kad, regis, užteks trūktelt už tos vienos virvelės ir visa suknelė nukris. Supraskite, kad pačios formuojate savo reputaciją ir įvaizdį. Nesistenkite būti panašios į vienkartines žvaigždutes, kurios nukrito nė neįpusėjusios TV sezono.

* Sportininakai versus „supermačo“. Treningas, net ir naujas ir brnagus jokiu būdu nėra proginis drabužis. Treniruotas kūnas žymiai geriau atrodo įvilktas į kostiumą. Vaikinams taip pat derėtų prisiminti, kad „supermačo“ įvaizdis su prasegtais iki bambos marškiniais išėjo iš mados dar praeitame tūkstantmetyje ir yra nepateisinamas tokioje šventėje kaip išleistuvės.

Inspiracijai pavartykite savo tėvų nuotraukų albumus, pasimokykite iš svetimų klaidų, kai mamos geriausia draugė Aldona per išleistuves atrodė vyresnė už klasės auklėtoją, o tėtis su tais berankoviais marškinėliais labiau panašus į kūno kultūros mokytoją nei abiturientą.

Organizatorių nuotr.

Tradiciškai merginos renkasi suknelę. Kokios jos alternatyvos?

Puiki alternatyva proginei suknelei gali būti standaus audinio sijonas su lengva palaidine ar marškiniais. Taip pat klasikinės „slim fit“ kelnės su palaidine ir būtinai aukštakulniais. Nerekomenduoju išleistuvėms rinktis alternatyvios mados, sunkiai dėvimų meno kūrinių, nebent tai bus jūsų protestas ar aiškiai siunčiama žinutė. Nepamirškite, kad vis dar esate mokymo įstaigoje, o ne ant Mados Infekcijos podiumo.

Ką rinktis vaikinams? Kiek jiems turėtų būti svarbus stilius?

Esant galimybei vaikinai turėtų rinktis „slim fit“ kostiumą. Jokiu būdu ne keliais dydžiais didesnį ar tėvo kostiumą. Taip pat puikiai tiks „slim fit“ švarkas prie tiesaus kirpimo džinsų. Jeigu neturite prie kostiumo derančios klasikinės avalynės, amžius vis dar leidžia avėti nenuspardytus sportbačius prie tokių drabužių.

Organizatorių nuotr.

Individualiai siūtas drabužis vs jau pagamintas - ką verčiau rinktis?

Žinoma, individualiai siūtas drabužis visada išsiskirs - tiek modelio pasirinkimu, tiek pritaikymu prie figūros. Rinkdamiesi iš esamo asortimento visada rizikuojate atrodyti taip pat, kaip pusė mokyklos ar kurso. Neturint galimybės siūtis individualiai pas dizainerį, visada galima patobulinti parduotuvėje nusižiūrėtą įvaizdį unikaliais aksesuarais. Taip pat svarbu, kad, perkant jau pagamintą drabužį, jis tiktų pagal figūrą, nebūtų per trumpas. Nepamirškite, kad patrumpinti ir pasiaurinti galima, o padidinti ir pailginti - beveik niekada.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis