Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Ir vėl pica. Šįkart mano mėgstamo žurnalo „Cakes&Bakes“ (vert. „Tortai&Kepiniai“) įkvėpta gaminau perlenktą picą su grybais ir įvairiais sūriais. Gavosi puikūs, skanūs pietūs. Mums, kaip picų mėgėjams, labai patiko.

Patarimai, pastebėjimai. Pagal žurnalo receptą, tai turėjo būti perlenkta pica su grybais ir ožkos sūriu. Tačiau šaldytuve turėjau fetos ir dar trijų rūšių sūrius, todėl būtų buvusi nuodėmė jų nepanaudoti. Sūrius dėjau iš akies, kiek tilpo.

Kadangi sūriai iš savęs pakankamai sūrūs, papildomai grybų nedruskinkite. Gali būti per sūru. Ypač sūri feta. Atkreipkite dėmesį ir nepadauginkite.

Grietinės neturėjau, vietoj jos įdėjau šaukštą kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“). Puikiai tiko. Šią gudrybę išmokau gamindama itališkus makaronus ir grietinėlę pakeisdama kreminiu sūriu (gaunasi liesesnis padažas).

Man labai patiko jaučiamas nedidelis aštrumas iš čili kruopelių (chilli flakes). Nebuvo labai stipru, tačiau juntama. Bent man... Vyras nejuto. Chi chi. Pradedu manyti, kad jo skonio receptoriai sutrikę, nes nei saldumo, nei aštrumo jis paskutiniu metu nejaučia. Cha cha. Darosi beprasmiškas mano kepinių vertintojas.

Picos tešlą galite naudoti tiek pirktinę, tiek darytą namuose. Aš dariau pagal savo pamėgtą receptą (kuris nurodytas apačioje) dvigubą porciją. Pusę tešlos pakildinus užšaldžiau, kitąkart turėsiu dar greitesnius pietus.

Aš iškočiojau tešlą į 30 cm apskritimą, perkėliau ant riebalais pateptos, miltais pabarstytos skardos ir tuomet dėjau įdarą. Taip iškart galėsite šauti picą į orkaitę, nereikės perkelti įdarytos picos nuo stalo ant skardos.

Picą reikia aptepti aliejumi, kad gražiai apskrustų.

Beje, neužmirškite padaryti kelių įpjovimų, kad iš picos išeitų garai.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

Picos tešlai

200 g miltų
125 ml šilto vandens
4 g sausų mielių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cukraus

Įdarui

250 g grybų (pievagrybių ar kitokių)
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis čili prieskonių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštas grietinės
50 g ožkos sūrio ar fetos
100 g mocarelos sūrio
50 g čederio sūrio
50 g parmezano sūrio

Gaminimo eiga

1. Mieles ir cukrų suberkite į šiltą vandenį, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.

2. Į dubenį berkite miltus, druską, pilkite aliejų. Sumaišykite.

3. Į miltus supilkite vandenį su mielėmis ir užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių. Suformuokite tešlą į kamuoliuką.

4. Į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį dėkite tešlą, aptepkite šlakeliu aliejaus ir apvyniokite dubenį plėvele. Tešlą kildinkite, kol masė padvigubės. Tai turėtų trukti 1-2 valandas.

5. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, sudėkite supjaustytus grybus ir pakepkite apie 8 minutes, kol apskrus. Dėkite smulkintą česnaką, čili ir dar kepkite minutę. Dėkite šaukštą grietinės ir šaukštą vandens, nukelkite nuo ugnies.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens apskritimą.

7. Ant vienos tešlos pusės dėkite tarkuoto čederio sūrio, ant viršaus paskirstykite grybus ir sudėkite likusius sūrius: kubeliais pjaustytą mocarelą bei fetą, tarkuotą parmezaną.

8. Kitą picos kraštą užlenkite (gausite mėnulio formą). Sutvirtinkite kraštus, padarykite kelis įpjovimus, kad kepant išeitų garai. Picos viršų patepkite aliejumi.

9. Kepkite įkaitintoje iki 220ºC orkaitėje (200ºC orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 15-20 minučių, kol pica pakils ir gražiai apskrus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis