Kaip išgelbėti žlungančius santykius?

Santykiai nėra sudėtingi. Tikrai ne.
Sudėtingi yra žmonės. Tai jie viską per daug apsunkina. Jie susimauna, jie daro klaidas. Jie meluoja ir apgaudinėja. Jie pažada, o vėliau pažadų netęsi.

Vadinasi, nuvilia žmonės, o ne santykiai.
Be abejo, ne visi yra sugyvenami. Kartais iš pat pradžių aišku, kad kai kuriems santykiams lemta žlugti. Kai kas gyvenime nutinka tiesiog dėl to, kad taip yra. To neįmanoma pakeisti.

Vis dėlto dauguma santykių žlunga ne dėl to, kad žmonės poroje vienas kitam netinka, o dėl to, kad jie paprasčiausiai nesistengia.

Galbūt jūs jaučiatės nepasirengę. O galbūt dabar tiesiog netinkamas metas jūsų gyvenime ir jūs norite daugiau dėmesio skirti sau. Žinoma, kad šie pasiteisinimai dažnai būna tiesa.

Tačiau visa tai paaiškina paprasčiausias faktas – jūs nesistengiate. Jūs esate netinkamoje vietoje. Tad jums svarbiausi tik jūsų asmeniniai siekiai ir jūs skaudinate savo antrąją pusę.

Kai kurių santykių išsaugoti neįmanoma, bet daugelį vis dėl to galima. Kaip? Kaip išsaugoti ties praraja stovinčius santykius? Kaip būti kartu, kai viskas aplink ima griūti?

Norint išsaugoti santykius jums tereikia padaryti vienintelį dalyką – stengtis. Turite stengtis, kad pavyktų. Privalote nuoširdžiai, visiškai, tikrai ir su meile daryti viską, ką galite, kad tik tai pavyktų. Tai iš tiesų yra taip paprasta.

Galite manyti, kad stengiatės. Klystate.
Dažnai iš tiesų leidžiate savo ego jums vadovauti.
Manote, kad jūsų santykiai sudėtingi, nes esate nebe vienas. Esate jau ne tik „aš“, o „mes.“

Nekalbant apie tiesioginę šių žodžių reikšmę, jie ir taip labai skiriasi. Kai tapote „mes“, jūsų asmeniniai norai nebėra tokie svarbūs. Svarbiau yra tai, ko reikia santykiams. Tad problemos kyla tada, kai jūs norite kažko, ko jūsų partneris nenori.

Tad ką tada daryti?
Ieškokite kompromiso. Kompromisas - raktas į bet kokius santykius. Nesiekiant kompromiso, santykiai keliauja viena kryptimi; tik viena pusė gauna tai, ko nori ir gyvena tokį gyvenimą, kokio nori. Kita pusė tuo tarpu laukia savo eilės.

Jei norite išsaugoti savo santykius, turite neprisirišti tik prie savo norų, o leisti ir savo partneriui ar partnerei gauti tai, ko nori jie.

Turėsite prisiversti veikti tai, apie ką anksčiau net nebūtumėte pagalvoję – žiūrėti filmą, eiti į renginį, kurio norėtumėte išvengti.

Turite labiau susikaupti ne ties savo, bet ties savo partnerio laime
Tikra meilė yra tada, kai jūs mylite kažką taip stipriai, kad esate laimingi vien dėl to, kad jie yra laimingi. Jei norite, kad jūsų santykiai pavyktų, tokia meilė turi būti jūsų siekiamybė.

Jums ir vėl gali atrodyti, kad viskas tada eina į vienus vartus. Tačiau taip nėra. Kai jums svarbiausia jūsų mylimojo laimė, jam ar jai lygiai taip pat turi būti svarbi jūsiškė. Turite būti vienas kito geriausi ir artimiausi draugai, patarėjai ir didžiausi gerbėjai.

Santykiams pradėjus griūti, dažnai norime sau daugiau erdvės, atsitraukiame ir rūpinamės tik tuo, kaip jaučiamės patys. Svarbiausia tampa tai, kaip mes patys matome santykius. Koncentruojamės ties visu tuo, kas nepavyksta – trumpai tariant, ties neigiamais dalykais.

Kaip galite tikėtis, kad kažkas pavyks, jei jūs nekalbate apie savo bėdas? Kaip galite tikėtis, kad viskas išsispręs, jei jūs nepasidalinate savo jausmais vienas su kitu?

Užteks kreipti dėmesį tik į neigiamus dalykus. Daugiau jo skirkite teigiamiems dalykams. Jei jau pasidavėte, santykių išgelbėti nepajėgsite. O jei pasidavėte, vadinasi, ne taip smarkiai ir stengėtės?

Iš visų jėgų turite stengtis būti komanda

Būsime atviri – dažnai problema esate ne tik jūs ir tik jūsų pastangų santykiams išgelbėti gali būti ir per mažai. Jūs abu turite norėti, kad viskas pavyktų ir stengtis dėl to. Turite būti komanda.

Galite per gyvenimą eiti vieni, bet tai tikrai nerekomenduojama. Ne dėl to, kad jums tai nepavyktų, bet dėl to, jog taip daugiau sunkiau.

Gyvenimas jau ir taip neįtikėtinai sunkus, tad kam jį dar labiau apsunkinti? Turėdami kažką šalia savęs džiaugsme ir varge galime viską lengviau pakelti.

Žmonėms nelemta gyventi vieniems. Mes sukurti mylėti ir būti mylimi. Mums to reikia.

Jums dar toli iki tobulybės. Jūsų partneriui, be abejo, taip pat. Jūs abu esate tik žmonės, tad žinoma, kad suklysite. Jūs vesite vienas kitą iš kantrybės, erzinsite, o gal kartais ir pravirkdysite vienas kitą.

Santykiai nėra lengva, bet įmanoma. Tam tereikia dėl jų stengtis kartu.
Turite tiesiog stengtis, kad pavyktų. Gana ieškoti pasiteisinimų. Ieškoti priežasčių, dėl kurių turėtumėte pasiduoti. Geriau pradėkite ieškoti priežasčių, dėl kurių vertėtų pasistengti.

Žolė kitam kieme visada atrodo žalesnė, bet kartą peržengus tvorą, kelio atgal dažnai nebelieka. Jei norite, kad jūsų santykiai pavyktų, turėsite stengtis iš visų jėgų.

Jūsų galima prašyti tik stengtis, kiek tik galite. O jei neįdedate visų pastangų, visa kaltė guls ant jūsų pečių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis