Varškės sausainiai su obuoliais

Sausainėliai su obuoliais - pats tas rudens sezonui!

Reikės:

Varškės - 150 g
Sviesto (atšaldyto) - 150 g
Miltų - 150 g
Vanilinio cukraus - 1½ arb.šaukštelio
Obuolių - 2-3 vnt.
Cukraus
Cinamono

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Miltus prasijokite į dubenį ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, pridėkite sutrupintą varškę, vanilinį cukrų ir išminkykite tešlą (jei tešla gausis labai lipti, galite dar įberti apie 50 g miltų, bet ne daugiau). Suviniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.

* Tešlą, ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 3mm storio sluoksniu ir stiklinės pagalba išspauskite apskritimus.

* Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis.

* Skilteles apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje (jei nemėgstate labai saldžiai galite apvolioti tik cinamone) ir dėkite į tešlos apskritimus, perlenkite pusiau. Šonus gerai su pirštais sulipdykite, nes kitaip kepant gali atsilenkti, o vidurį - nebūtina. Viršų pabarstykite cukrumi.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180° C temperatūroje apie 20 minučių.
Man išejo 40 vnt. sausainiukų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis