Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

22 cm. apvaliai formai

Tešlai:

3 obuoliai
75 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
130 g varškės, pertrintos per sietelį
160 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Pyrago viršui:

30 gr. sviesto
40 gr. cukraus

Gaminame

* Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu.

* Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.

* Atvėsiname. Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis