Klasikinis skonis: švilpikai su pievagrybių padažu

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Jau padažas – dieviškas! Suvalgius savo porciją šiek tiek apsunkau, užsimerkiau ir galvoju: na dar kelių neatsisakyčiau... Ir neatsisakiau – nuėjau į virtuvę ir paskanavau. Grįžau atgal į kambarį ir – ką sau manot – noriu dar. Bet viskas, jau stabdau save, juk laukiam tų, kurie dar neragavo, bet tuoj pasibels į duris.


Švilpikams reikės:


1 kg bulvių;

200 g miltų;

2 didelių kiaušinių;

druskos;

2 a.š. krakmolo.


Padažui:


150 g pievagrybių;

~250 g grietinės;

4-5 šaukštai sviesto;

didelio svogūno;

prieskonių.


Gaminame


* Pasūdytame vandenyje išverdame bulves, dar karštas sutriname į košę. Šiek tiek pravėsus įmušame kiaušinius, beriame miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišome\išminkome.


* Įmame gabalą tešlos, stalviršį apibarstome miltais, suformuojame pailgą ploną dešrą, šiek tiek paspaudžiame, ir supjaustome kvadratais, arba rombais, kaip labiau patinka.


* Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.




* Padažui smulkiai supjaustome svogūną bei pievagrybius. Į keptuvę dedame sviestą, daržoves, pakepame iki kol suminkštės, dedame grietinę, prieskonius, ir dar kelias minutes pakaitiname. Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis