Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Ingredientai:

6 vnt. dešrelių;
2 skiltelės česnako (smulkintas);
1 svogūnas (kapotas);
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 valgomasis šaukštas garstyčių;
2 šaukštai melasos sirupo;
1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus;
2 šaukštai pomidorų tyrės;
390 g pjaustytų pomidorų (be odelės) su sultimis;
1 kg pupelių arba pagal skonį, (galite naudoti "paprastas ir daržo" tik prieš tai su druska išverdame arba konservuotas ir nusausintas);
1 kaupiną šaukštą kapotų petražolių.

Gaminame:

* Įkaitinkite aliejų keptuvėje virš vidutinės ugnies ir kepkite svogūną 5 min. Baigiant kepti sudedame česnaką.

* Tada į didelį puodą sudedame garstyčias, melasą, cukrų, pomidorus su sultimis, pomidorų tyrę bei 400 ml vandens ir viską užverdame. Sumažiname ugnį ir troškiname ~5 min.

* Pasiruošiame dešreles - apkepame orkaitėje arba grilyje. Kepti ~ 15 min. arba kol gražiai apskrus.

* Į puodą suberiame visas pupeles ir žalumynus (šiek tiek pasiliekame papuošimui), gerai išmaišome ir viską kartu patroškiname iki 10 min.

* Dešrelės galime galime sudėti į pupelių troškinį ir palikti trumpam "padraugauti". Bet galima dėti tiesiai į lėkštes, šalia pilti troškinį, papuošti žalumynais ir skanauti.

* Papietaus 4 asm. Užtruksite iki 40 min.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis