Kaip turėtume keisti mitybos įpročius, kad gyventume iš tiesų sveikiau? PARSISIŲSK KNYGĄ

Atsisiųskite knygą apie sveiką mitybą ir saugokite savo bei artimųjų sveikatą.

Knygos autorė – VŠĮ „Sveikatai palankus“ įkūrėja, maisto technologė, mitybos specialistė Raminta Bogušienė.

Tad kaip reikėtų keisti kasdienės mitybos įpročius, kad galėtume džiaugtis savo bei savo artimųjų sveikata?- klausiame Ramintos Bogušienės.

Visų svarbiausia – vidinė ramybė, harmonija su savimi ir aplinka. Kai jautiesi mylintis save ir pasaulį aplink bei iš esmės laimingas, tu niekada neleisi savo organizmo teršti prastu maistu. Nepraleisi
valgymų, pagal juos planuosi savo dieną, nes žinai ir jauti, ko reikia tavo
organizmui. Jei valgai nereguliariai, po 5-6 valandų nevalgymo, garantuotai kitą kartą persivalgysi. Įsiklausęs į savo organizmą tu jausi, koks aktyvumas ar rytinė mankšta, o gal meditacija tau labiausiai reikalinga. Nė vienas specialistas negali pasakyti, kas tau tiksliai tinka ir kaip tu turi gyventi sveikai, jie turi praplėsti tavo požiūrį
apie sveikatai palankų gyvenimo būdą, o tu turi atsirinkti pats, kas tau palanku.

Ko NETURI būti kasdieninėje lėkštėje?

• Daug cukraus, druskos, mažai skaidulinių medžiagų, daug nekokybiškų riebalų
• Rūkyti, sūdyti, konservuoti, vytinti mėsos ir žuvies gaminiai, mechaniškai atskirta
mėsa ir jos gaminiai, subproduktai ir jų gaminiai, džiūvėsiuose, miltuose apvolioti
kepti mėsos ir žuvies patiekalai. Paštetai
• Daug cukraus (daugiau nei 5g/100 g) turintys pieno produktai
• Daug druskos (daugiau nei 1,7 g/100 g) turintys pieno ir virtos mėsos produktai
• Bulvės, kukurūzai ar kiti traškučiai
• Riebaluose virti, gruzdinti ar spraginti gaminiai
• Saldainiai, konditerijos gaminiai
• Saldūs gėrimai, saldintos arbatos
• Gazuoti, energiniai gėrimai
• Maisto, kuriame yra: saldikliai, dažikliai, skonio ir kvapo stiprikliai, konservantai, “iš dalies hidrinti” ar “visiškai hidrinti riebalai”
• Džiovinti vaisiai su cukrumi, sieros dioksidu
• Sultinių, padažų koncentratai
• Kramtomoji guma

***

Mitybos specialistė Raminta Bogušienė parengė daug naudingų straipsnių ir patarimų, kaip kokį maistą rinktis, kad jaustumėtės žvalūs, energingi, kad tausotumėte savo ir savo šeimos sveikatą.

Parsisiųskite knygą ir būkite sveiki:
Sveikatai palanki mityba

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis