Padėk savo odai ir plaukams, kenčiantiems nuo šildymo ir kondicionierių

Žiemos ir šildymo laikotarpis tampa tikru iššūkiu dirbantiems biuruose. Oras dažnai išsausėja tiek, kad nesiekia net minimalios rekomenduojamos drėgmės. Kaip išgyventi sausąjį periodą ir padėti savo odai?

„Douglas“ odos ekspertė Laima Kairienė sako, kad svarbiausia yra vanduo. Tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Geriausiai tinka drėkinamieji kremai ir serumai bei veido vandenys.

„Taip jau yra, kad šiais laikais didžioji dauguma žmonių dirba biuruose, kur sąlygos mūsų odai ir plaukams dažnai būna labai prastos. Tiek veidas, tiek rankos, turi būti prižiūrimi ir drėkinami nuolatos“, – sako specialistė.

Kokias priemones naudoti?

Veidas. Veidui drėkinti žiemą geriausia naudoti drėkinamąjį kremą. Žinoma, su savimi kremo nuolat nešiotis nebūtina. Patogi alternatyva – purškiamasis veido vanduo. Jį naudoti rekomenduojama kelis kartus per dieną. Purškiamas veido vanduo tinka naudoti ir žiemą. Tiesiog jį, kaip ir visas drėkinančias priemones, naudokite bent pusvalandį prieš einant į lauką. Purkšti reikia per ištiestos rankos atstumą, kad veidą pasiektų tik lengva veido dulksna. Ji puikiai tiks norint palaikyti veido odos drėgmę ar užfiksuoti makiažą.

Lūpos. Drėkinti lūpas yra lygiai taip pat svarbu, kaip ir veido odą. Todėl žiemą geriausiu jūsų draugu turėtų tapti lūpų balzamas, drėkinamieji lūpų dažai ir specialūs aliejukai. Žiemą neretai susiduriame ir su šerpetojančiomis, suskeldėjusiomis lūpomis, kurios sukelia daug diskomforto. Tam, kad to išvengtume, lūpas galima palepinti ir papildomomis spa procedūromis, pavyzdžiui, švelniu šveitimu.

Pagrindinė lūpų šveitiklių sudėtis turėtų būti šveičiamosios dalelės, tokios kaip cukrus, ir puoselėjimui skirti aliejai. Naudoti šveitiklį galima 2-3 kartus per savaitę. Ant šiek tiek sudrėkintų lūpų užtepkite nedidelį kiekį šveitiklio, švelniai pamasažuokite ir nuplaukite arba nuvalykite servetėle. Po tokios procedūros nepamirškite palepinti lūpų balzamu. Atminkite, kad lūpų oda neturi riebalinio audinio, todėl ja reikia ypatingai rūpintis.

Plaukai. Ko gero, žiemą esate susidūrusios su įsielektrinusiais, nepaklusniais plaukais. Tai – neigiami sauso oro padariniai. Norėdamos to išvengti ir susigrąžinti plaukų žvilgesį nepamirškite drėkinti ir juos. Biure plaukus galima kaskart apipurkšti tuo pačiu veidui skirtu vandeniu, o namuose – naudoti specialias priemones plaukams drėkinti. Rinktis tikrai yra iš ko: tai ir specialūs šampūnai, kondicionieriai ir aliejukai.

Rankos. Žiemą daug iššūkių tenka ir mūsų rankoms. Lauke tyko šaltis, patalpose - sausumas. Todėl rankų priežiūra ima reikalauti ypatingo mūsų dėmesio. Pagrindinis patarimas šaltuoju periodu – naudokite regeneruojantį kremą, savo sudėtyje turintį A ir E vitaminų, taip pat papildytą migdolų, avokadų ar sviestmedžio aliejais. Rankų kremą galima tepti tiek kartų, kiek jaučiamas poreikis. Skirkite kelias minutes ir gerai įmasažuokite jį, kad įsigertų. Tiesa, jeigu rankų oda jau paraudusi, perši, būtina imtis intensyvesnės pagalbos – rankų kremo, kuris gali būti naudojamas net kaip kaukė rankoms.

„Deja, tačiau mūsų oda ir plaukai yra nuolatos veikiami įvairių faktorių, todėl ir priežiūrai negali būti vienų ir tų pačių priemonių. Renkantis odos priežiūros priemones, atkreipkite dėmesį į savo odos tipą ir aplinkos sąlygas“, – pataria ekspertė Laima Kairienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis