Vasariškas daržovių užkandis (be pieno produktų, be kiaušinių, be glitimo)

Estetiškai patiektas, skonio receptorius maloniai nuteikiantis veganiškas maistas jau beveik metus džiugina pirmojo Lietuvoje veganiško restorano svečius. Atnaujintas meniu kvies susipažinti su šiltojo sezono naujienomis, tapsiančiomis dar vienu Vilniuje įsikūrusio restorano traukos objektu.

Veganai, įvairių alergijų turintys arba tam tikrų maisto produktų netoleruojantys žmonės neprivalo išsižadėti aukštosios virtuvės. Būtent tokią siūlo mažiau nei metus veikiantis veganiškas restoranas „Alive“. Vilniaus centre įsikūręs restoranas nuo pat atidarymo dienos miestiečius bei miesto svečius džiugina kokybiškais, puikiai subalansuotais ir preciziškai pateiktais patiekalais. Kai kurie siūlomi patiekalai tinka netoleruojantiems glitimo, visi – veganams, pieno ar kiaušinių nevartojantiems žmonėms.

Kas sezoną restorano šefas Paulius Janušas atnaujina meniu, jame atsiranda patiekalų, kuriuos galima pagaminti su sezoninėmis daržovėmis. Prieš keletą savaičių pristatytas pavasario-vasaros meniu – būtent toks. Jame galima rasti daug lengvų, šiltajam sezonui tinkančių patiekalų: nuo rabarbarų gaspacho sriubos su braškėmis iki burnoje tirpstančių ravioli virtinių su špinatais ir tofu. Smaližiai nudžiugs meniu radę ne vieną dieviško skonio desertą su augaliniais ledais.

Restorano virtuvės šefas P. Janušas pasidalino labai vasariško patiekalo, daržovių terino, receptu. Šį vyniotinį galėsite patiekti kaip užkandį arba kaip lengvą pagrindinį patiekalą.

Daržovių terinas
Daržovių terinas
Dovaldė Butėnaitė Photography

Daržovių terinas

Įdarui:

300 g. tofu
30 g. baziliko
200 g. šparagai
50g. česnako
15 g. maistinių mielių
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Morkų tyrei:

500 g. morkų
200 g. kokosų pieno
100 g. svogūnų
cinamono pagal skonį

Vyniotiniui:

Dviejų cukinijų
Trijų morkų
Dviejų geltonų morkų

Paruošimas:

* Pirmiausiai gaminame įdarą. Į smulkintuvą sudėti visus ingredientus (išskyrus šparagus) ir sumalti iki vientisos masės. Špragaus atskirai apvirti.

* Tada ruošiame morkų tyrę. Morkas nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Pakepinti nuluptus svogūnus, sudėti morkas, įberti druskos ir cinamono. Užpilti kokoksų pienu, įmaišyti šiek tiek vandens. Kai išvirs, sutrinti iki vientisos masės.

* Galiausiai, vyniojame teriną. Ant maistinės plėvelės sudėti plonai pjaustytas cukinijų juosteles taip, kad viena kitą užklotų. Tą patį padaryti su apvirtomis morkų juostelėmis. Tada aptepti daržoves įdaru ir per vidurį įspausti apvirtą šparagą. Atsargiai susukti į cilindrą, taip, kad plėvelė nepatektų į vyniotinio centrą. Stipriai surišti galus ir kepti iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ištraukus padėti atvėsti į šaldytuvą. Šefas rekomenduoja vyniotionį prispausti kokiu nors svoriu.

* Po kelių valandų (kai sustings), supjaustyti ir serviruoti į lėkštę kartu su morkų tyre, bei įvairiais papuošimais: lapeliais, uogomis...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis