Vizažo specialistė: 9 makiažo paslaptys, kai jums - 40+

Dažnai moterys susiduria su problema – namuose pasidažius patinka sau, tačiau gatvėje vitrinoje išvystas vaizdas nedžiugina.

Ką daryti, kad gerai atrodytum ir namuose, ir gatvėje, teiraujamės „Smashbox“ mokymų specialistės Akvilės Paulėkienės. „Kiekviena moteris, net ir nedaug produktų turėdama, gali pasidaryti puikų makiažą,“ – pabėžia vizažistė.

Esminė gaivaus natūralaus makiažo paslaptis – gerai paruošta oda. Tada tereikia lūpų blizgio, blakstienų tušo ir atrodysite ryškesnė, gaivesnė, patrauklesnė. Norėdama tai įrodyti, vizažistė moko, kaip kiekviena moteris namuose gali pasidaryti puikų makiažą.

1. Pirmiausia veidas padengiamas makiažo baze, kuri užpildo smulkias raukšleles, poras, šiek tiek patempia veido odą. Bazę galime tepti šepetėliu, tačiau vizažistė tai daro pirštais, kad priemonė sušiltų ir lengviau prisitaikytų prie odos.

Puiku paakius padengti paakių baze. Ji drėkina, neleidžia priemonėms subėgti į raukšleles, mažina paburkimą. Be to, šią paakių bazę galima naudoti ir ant makiažo – atgaivina ir skaistina odą.

Šviesą atspindinti makiažo bazė yra skirta skruostikaulių zonai. Produktas, kurio sudėtyje yra hialurono, drėkina odą, optiškai formuoja lygesnį veido paviršių, suteikia švytėjimo.

2. Kreminę pudrą vizažistė rekomenduoja rinktis drėkinančią, be aliejų, kad nekimštų odos porų ir kad oda puikiai atrodytų ir nuvalius makiažą. Jei norisi labiau maskuojančio efekto, pudrą galima dengti dukart.

„Viena esminių makiažo taisyklių – „mažiau yra daugiau“. Todėl rekomenduoju nepersistengti su makiažo priemonėmis, jų naudoti minimaliai, teisiog labiau pamaskuoti tose zonose, kur „prasimuša“ raudonis ar yra kita veido problema,“ – patarimus dalina vizažo specialistė.

Sebastian, „Smashbox“ tarptautinis vizažistas iš Lenkijos ir A. Paulėkienė
Sebastian, „Smashbox“ tarptautinis vizažistas iš Lenkijos ir A. Paulėkienė
Asmeninio albumo nuotr.

3. Visas veidas padengiamas mineraline biria pudra, kuri tuo pačiu ir drėkina. Geriau rinktis pudrą be talko, sausinančio odą. Jei moterys nemėgsta kreminės pudros, pasak specialistės, jos ir nebūtina naudoti – tiesiog veidą padengti makiažo baze ir papudruoti mineraline pudra. Veidas atrodys gaiviai, lengvai ir natūraliai.

„Išduosiu slaptą vizažistų triuką. Dengiant veidą biria pudra dauguma moterų naudoja apvalų šepetėlį. Tačiau vietose, kur norite mažiau pudros, naudokite vėduoklinį šepetėlį – juk mažiausiai norisi, kad pudros perteklius subėgtų į raukšleles ir taip jas tik dar labiau išryškinų,“ – patarė Akvilė.


Raudonesnėse veido zonose – ties nosies kampučiais, ant skruostų – nereikia dėti daug kreminės pudros, tiesiog pamaskuoti biria pudra.

4. O štai paakių zonoje vizažistė išvis nerekomenduoja naudoti birios pudros. Jei paakius padengėte paakių baze, pakaks brūkštelėti maskuokliu. Ne taip matysis raukšlelės.

Kokį maskuoklį rinktis? Venkite atsparaus vandeniui. Nes jis sunkesnis ir labiau subėgs į raukšleles.

5. Modeliavimas reikalingas siekiant išryškinti veido bruožus. „Vyresnio amžiaus moterys nenori, bet visoms rekomenduoju veidą modeliuoti, nes taip galima optiškai pakelti tai, kas su amžiumi neišvengiamai leidžiasi. Kontūravimas: nuo ausies kampo sukamaisiais judesiais „eikite“ link lūpų išorinio kampo, tačiau neperženkite akies išorinio kampo. Šitaip optiškai pakelsite skruostikaulius. Brandesnio amžiaus moterims visada rekomenduoju kontūruoti ne su kreminiu, o su sausu produktu. Ir, žinoma, nereikia padauginti. Vos vos – ir veidukas įgauna iškilesnį vaizdą,“ – pagrindinę makiažo taisyklę „mažiau yra daugiau vėl priminė A. Paulėkienė.

Taip pat vyresnio amžiaus moterims siūloma pakontūruoti skruostus ties apatiniu žandikauliu – šitaip optiškai sumažinamas skruostų odos perteklius, pasmakrė.

6. Skruostus rekomenduojama lengvai padengti highliteriu – blizgesys suteiks gaivumo, šventiškumo. Šia priemone lengvai patapšnokite ir paakius akiduobės zonoje – lengvas spindesys nuims nuovargį, paslėps patinimą, tamsesnius paakius. Šia priemone lengvai perbraukite per kaktą ir nosies kalvelę. Jei turite highliterio paletę, ji tiks ir akių makiažui.

Skaistalai yra ta priemonė, kuri privalo būti kiekvienos moters, kuriai per 30 metų, kosmetinėje. Mažu šepetėliu lengvai papudruokite skruostus ir akimirksniu tapsite jaunesnė bei gaivesnė.

7. Tobulai pasidažyti lūpas lengva! Tik patariama jas dažyti ne nuo vidurio išorėn, o atvirkščiai – nuo krašto vidurio link. Tokiu būdu lūpos įgaus daugiau simetrijos ir bus gražios bei sodrios.

Brandesnio amžiaus moterims vizažistė pataria nesirinkti per tamsius lūpų dažus, kasdienai pakanka lūpas padengti keletu tonų tamsesniais dažais nei natūrali lūpų spalva ir skaidriu blizgiu, nes bėgant amžiui lūpos siaureja, o norisi jas matyti putlesnes.

„Žinoma, nepamirškite ir lūpų pieštuko. Nenorinčios aštrių linijų ir intensyvių spalvų, gali rinktis bespalvį lūpų kontūrą, kurį galima naudoti su bet kuria lūpdažių spalva – taip būsite tikra, kad nesubėgs į raukšleles. Norint ryškesnių lūpų vakarui, siūlau rožių raudonumo ar romantiškus rausvus atspalvius,“ – patarė vizažistė.

Asmeninio albumo nuotr.

8. Antakiai. Nebemadingi geliu išpiešti. Natūralūs antakiai – kiekvienos moters siekiamybė. Jei turite vešlius antakius, galima tiesiog kreidele paryškinti juos ir tvarkingai sušukuoti.

9. „Makiažas - tarsi žaidimas su savimi. Tad svarbu nebijoti ir eksperimentuoti. Nors lietuvės kuklios, tačiau skatinu būti drąsesnėms ir rinktis dar neišbandytus produktus. Pvz., atliekant makiažą akių apvedimui rinkitės ne juodą, o baklažano ar chaki spalvos pieštuką. Tai tikrai labai gražiai atrodo. Be to, brandesnio amžiaus moterims rekomenduoju naudoti vandeniui atsparius pieštukus – kad labiau ašarojančios akys nesugadintų makiažo,“ – tarė makiažo specialistė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis