Obuolių trupiniuotis

Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau.

Kepimo forma 20x30cm

Pagrindui reikės:

100 g sviesto;
100 g cukraus;
1 kiaušinio;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 v.š. pieno.

Obuolių įdarui:

5 obuolių;
1 a.š. cinamono;
1 v.š. cukraus.

Trupiniams:

180 g miltų;
170 g cukraus;
120 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

Gaminame

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušininiu iki vientisos purios masės. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir pieną. Tešlą sukrečiame į kepimo formą (išklotą sviestiniu popieriumi) ir išlyginame paviršių.

* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Paskleidžiame po paruoštos tešlos paviršių.

* Trupiniams skirtus produktus sudedame į švarų dubenį ir pirštais viską ištriname iki drėgnų trupinukų. Jais apibarstome obuolius.

* Pašauname pyragą kišti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol pyrago paviršius gražiai paruduoja.

Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis