Clementine Churchill biografija – apie ypatingą moterį ir dviejų asmenybių partnerystę

Kasdien vis labiau vertinu tavo charakterio grožį, stiprybę ir tavo proto įžvalgumą. (Winston'as Churchill'is).

Winston'as Churchill'is pelnytai vadinamas vienu didžiausių XX a. politikų ir viena ryškiausių praėjusio šimtmečio visuomenės figūrų. Tačiau ką mes žinome apie jo gyvenimo moterį, kuri, kaip pripažino pats Churchill,is, visą gyvenimą buvo jo pagrindinė atrama? Apie Clementine'ą Churchill, ryškią visuomenės žvaigždę, spindėjusią intelektu, iškalba, pasižymėjusią išskirtine dvasios tvirtybe ir… kariavusią savo asmeninius, tik jai matomus, karus?

Iki šiol mūsų žinios apie Clementine Churchill apsiribojo jos dukters parašyta biografija. Sonia Purnell knygoje „Clementine Churchill. Pirmosios ledi gyvenimas ir karai“ pagaliau praskleidžia garsiosios poros gyvenimo uždangą ir atiduoda duoklę tai, kuri stovėjo greta garsiojo politiko.

Ši knyga – įtraukianti istorija apie politikos užkulisius ir privatų Churchill,ių gyvenimą, Clementine įtaką Rooseweltų porai, jos indėlį formuojant Britanijos ir JAV santykius. Winston'o ir Clementine'os santuoka daug kam kėlė nuostabą, tačiau būtent ji tapo ypač tvirtos visą gyvenimą trukusios dviejų išskirtinių asmenybių partnerystės įrodymu. Churchilliui, viešumoje demonstravusiam tvirtą charakterį ir ryžtą, labai reikėjo meilės ir paramos. Visa tai jam suteikė jo žmona, savo karjerą pavertusi misija – palaikyti savo nepaprastąjį vyrą ir rūpintis juo.

Winston'o Churchill'io charakterio ir sprendimų neįmanoma suprasti be Clementine. Jos biografija – pirmasis objektyvus žvilgsnis į šios išskirtinės moters asmeninį ir viešąjį gyvenimą, jos meilę vyrui, ištvermę, vidinį trapumą ir tylius darbus politikoje, be kurių mūsų pasaulis galbūt atrodytų visiškai kitaip.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis