Aktorė Valda Bičkutė: meilė padeda viskam – ir dirbti, ir gyventi

Vilniaus mažojo teatro aktorė Valda Bičkutė, atlikusi vaidmenis ne viename kino filme ir seriale, pasakoja apie savo aistrą vaidinimui, dalinasi vaikystės prisiminimais.

Kur šiuo metu filmuojatės/vaidinate?

Šiuo metu niekur nesifilmuoju, esu užsiėmusi daugiau teatriniais darbais. Šią vasarą daugiau atostogauju nei vaidinu.

Kinas ir teatras jums yra darbas, gyvenimo būdas ar noras išgarsėti?

Tikrai ne trečias variantas. Kinas ir teatras man yra darbas ir gyvenimo būdas. Aktoriai yra įdomūs žmonės ir jais automatiškai domisi kiti, tai vadinu šalutiniu šios profesijos poveikiu.

Kaip prasidėjo meilė kinui ir teatrui?

Meilė šiai profesijai turbūt prasidėjo dar mokykloje. Vaikystėje dalyvavau skaitovų konkursuose, šokau pramoginius šokius – patyriau, ką reiškia stovėti scenoje, kas man labai patiko. Tuomet ir nusprendžiau, kad po mokyklos noriu stoti į aktorinį – taip ir tapau aktore.

Asmeninis albumas

Ar teko persirgti žvaigždžių liga?

Ne, kol kas dar žvaigždžių ligos nepatyriau. Gal tai dar bus ateityje.

Koks paskirtas vaidmuo jums labiausiai patiko ir labiausiai jus pačią atitiko?

Manau, kad visi vaidmenys šiek tiek mane atitinka, nes visuomet įsikūnijus į paskirtą vaidmenį randu kažką panašaus į save. Na, o labiausiai patikęs vaidmuo – istorinė asmenybė, XIX a. Vokietijos pianistė, kompozitorė, R. Šumano žmona – Klara Šuman. Įkūnyti tokią didžią istorinę asmenybę – didelė garbė. Tai tikrai ypatinga moteris, ją vadino Ciara, kas reiškia "šviesulys, šviesa". Joje užkoduota geniali menininkė ir tuo pat metu įstabi moteris. Šį personažą įkūnijau spektaklyje „Trio“.

Galbūt turite savo svajonių vaidmenį?

Neturiu, nes taip yra lengviau priimti naują, tau paskirtą personažą, labiau juo džiaugiesi. Nesu iš tų, kurie svajoja apie vaidmenį, džiaugiuosi, kas yra šiuo metu.

Asmeninis albumas

Ar turite savo mėgstamiausią aktorių/aktorę?

Negalėčiau konkrečiai įvardinti. Yra labai daug gerų aktorių, tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Labai žaviuosi anglų aktore Helen Mirren, prancūzėmis Juliette Binoche, Isabelle Huppert, taip pat Holivudo aktore Meryl Streep.

Kuo skiriasi darbas teatre nuo darbo filmuojantis kine?

Kino ir teatro aktorių pasauliai labai skiriasi. Kinas yra realybės imitavimas, o teatras - išraiškos menas, tikras kontaktas su žiūrovu. Man labai patinka vaidinti tiek kine, tiek spektaklyje – tai vienodai nuostabu.

Išdrįsote apsinuoginti filmuose „Akmuo“ ir „Tyli naktis“. Kaip nusprendėte filmuotis tokiose juostose?

Patys vaidmenys yra labai įdomūs, geri filmų scenarijai, režisieriai. Nėra ko išsigąsti, jei yra erotinių scenų.

Ką manote apie meilę? Ar ji padeda dirbti ar kaip tik trukdo?

Kuo daugiau meilės – tuo geriau. Meilė padeda viskam – ir dirbti, ir gyventi labiau norisi mylint.

Papasakokite apie savo vaikystę. Kur ir kaip užaugote? Ką atsinešėte iš vaikystės?

Užaugau Telšiuose, gražioje, pavyzdingoje šeimoje. Augau su tėčiu, mama ir sesute. Labai gerai mokiausi – mokyklą baigiau dešimtukais. Lankiau pramoginius šokius, labai mėgau skaityti knygas, turėjau daug gerų draugų. Vaikystę labai smagu prisiminti, iš jos iki šiol „nešioju“ su savimi žemaitišką charakterį bei temperamentą, meilę literatūrai, taip pat ir šiomis dienomis, kai turiu daugiau laisvesnio laiko, vis nueinu į šokių pamokas.

Asmeninis albumas

Kokią savo ateitį matote po dešimties metų?

Laimingą, turtingą, sėkmingą, kupiną meilės. Noriu, kad mano ateitis būtų užpildyta kinu, teatru, įvairiais vaidmenimis, žiūrovais, kelionėmis. Taip pat noriu kuo daugiau laiko praleisti su šeima.

Papasakokite, kaip leidžiate šią vasarą.

Šią vasarą vaidinti teko nedaug, tad nuoširdžiai atostogauju – daug laiko praleidžiu prie jūros, ežerų, Žemaitijoje. Galiu daug laiko pabūti gamtoje, ko labiausiai ir trokšta mano širdis. Į užsienį išvykti paatostogauti nepavyko, tačiau rugsėjį planuoju kelionę į Italiją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis