Aromaterapijos galia: kokie kvapai suteiks jums energijos

Sakoma, kaip pradėsite rytą, tokia bus ir visa diena. Kad rytas prasidėtų nuotaikingai ir energingai, į pagalbą galima pasitelkti ne tik puodelį kavos, bet ir aromaterapiją.

Aromaterapija neabejotinai egzistavo jau ne vieną šimtmetį, tačiau plačiau apie šį mokslą pradėta kalbėti praėjusio amžiaus viduryje. Pragmatikai galbūt numos ranka, tačiau įvairūs tyrimai įrodo: teisingai taikoma gydomoji aromaterapija gali stiprinti mūsų imunitetą, gydyti kai kuriuos negalavimus ar numalšinti skausmus. Pavyzdžiui, esant dažniems galvos skausmams patartina naudoti pipirmėčių aliejų, o varginant kosuliui, pagelbėti gali keli lašeliai arbatmedžio aliejaus.

Aktyviosios eterinių aliejų medžiagos veikia itin stipriai, todėl su jomis elgtis reikia taip pat kaip su vaistais – tiksliai laikantis visų jų naudojimo instrukcijų. Būtina atsiminti, kad daugelio eterinių aliejų negalima lašinti tiesiai ant odos – juos būtina atskiesti. Be to, svarbu visuomet laikytis nurodytų aliejaus kiekių ar santykių: paprastai net į vonią pakanka įlašinti 2–3 pasirinkto eterinio aliejaus lašų.

Nuo kvapo prasideda diena

Rytais uoslė į kvapus reaguoja jautriausiai, tad pradėjus rytą aromatingu dušu, kaip mat pasijusite žvalesni. Citrusiniai aromatai padės greičiau išvaikyti mieguistumą, o nuostabus cinamono bei vanilės duetas pagerins niūrią nuotaiką. Siūlome paskaityti, į kokius aromatus labiausiai verta atkreipti dėmesį:

Citrusiniai aromatai. Jie patys geriausi rytiniai žadintojai, gebantys padėti plačiau atmerkti akis net po mažai miegotos nakties. Be to, citrusiniai aromatai veiksmingai gerina nuotaiką visai dienai.

Mėtos. Žvalioms ir aiškioms mintims itin draugiškas mėtų aromatas. Jis ne tik ypatingai tonizuoja ir suteikia gaivos, tačiau ir padeda aiškiau mąstyti.

Cinamonas ir vanilė. Šie šilti saldūs aromatai suteikia šilumos ir dienai – jie itin gerina nuotaiką. Be to, cinamonas padeda susikaupti, kai to labiausiai reikia.

Kamelijos gėlė. Šis aromatas kosmetikoje naudojamas ne taip dažnai, kaip pavyzdžiui, citrinų, tačiau itin veiksmingai suteikia žvalumo ir energijos visai dienai.

Eukaliptas. Šis aromatas itin naudingas, jei norite įveikti nuovargį, geriau susikoncentruoti ar tiesiog lengviau susikaupti. Ruošiatės į svarbų darbo susitikimą? Eukalipto kvapas gali padėti jam nusiteikti.

Levandos. Tyrimais įrodyta, kad levandomis pakvėpintuose biuruose gerokai padidėja darbo našumas ir darbuotojų produktyvumas.

Rozmarinas. Jei galvoje nuo pat ryto nebetelpa mintys, rozmarino kvapas gali padėti įveikti protinį nuovargį ir vėl grąžinti jums žvalumą. Rozmarino aromatui taip pat priskiriamos atmintį gerinančios savybės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis