Produktai, kurie padės sureguliuoti virškinimą ir išvalys organizmą

Jei jaučiate sunkumą skrandyje, vargina suprastėjęs virškinimas, siūlome atkreipti dėmesį į šiuos sveikus maisto produktus.

Nuomonės apie organizmo valymą išsiskiria: vieni teigia, kad organizmui būtina pagalba, kiti tikina, kad žmogaus organizmas sugeba pats pašalinti visus toksinus ir nereikalingas medžiagas.


Šiuolaikiniai mitybos įpročiai smarkiai pakitę - dažniau vartojame apdorotus maisto produktus, nerandame laiko reguliariai pavalgyti. Visa tai - rimtas išbandymas virškinimo sistemai.


Nesuvirškintas maistas organizme pūva, o visa ši masė keliauja per plonąjį žarnyną. Galiausiai toksinai patenka į kraują. Organizmas mėgina kraują išvalyti per organus filtrus – kepenis ar inkstus. Kuomet užsiteršia ir šie organai, gali atsirasti įvairios sveikatos problemos: odos bėrimai, žvynelinė, atopinis dermatitas, egzema, spuogai, migrena, pradėti augti akmenys tulžies pūslėje ar inkstuose, atsiranda migrena, bronchinė astma, nosiaryklės problemos, alergijos simptomai, nutukimas ir t.t.


Tad siūlome paskaityti, kokie maisto produktai bus naudingi jūsų sveikatai ir organizmo valymui.


Artišokuose yra antioksiduojančių augalinių junginių, kurie skatina tulžies veiklą, todėl yra naudojami gydyti kepenų sutrikimus. Tulžis padeda organizmui virškinti riebalus, išvalo uždegimus sukeliančias medžiagas, esančias riebiame maiste.


Avokadai suteikia širdžiai svarbių mononesočiųjų riebalų rūgščių ir glutationo - junginio, kuris blokuoja oksidacinę žalą sukeliančių riebalų absorbaciją žarnyne.


Burokėliai yra vieni iš nedaugelio daržovių, kuriuose yra augalų pigmento, suteikiančio burokams ryškiai raudoną spalvą ir turinčio galingų priešuždegiminių savybių. Burokėliai skatina ląstelių struktūros regeneraciją, ypač esminio organizmo detoksikacijos organo - kepenų.


Brokoliuose gausu antioksidantų. Šios daržovės sumažina tam tikrų vėžio rūšių riziką. Kitos kryžmažiedės daržovės yra kopūstai, žiediniai ir Briuselio kopūstai.


Įvairūs kiti žalumynai padidina tulžies rūgštingumą, o tai leidžia lengviau tulžiai prisijungti prie didelių lipidų molekulių ir jas skaidyti. Tulžies rūgštis neleidžia kauptis cholesteroliui kraujyje.


Kiaulpienės šaknis veikia kaip diuretikas - didina šlapimo išskyrimą.


Krapai ir pankoliai turi daug vitaminų ir priešuždegiminių cheminių medžiagų. Krapuose yra cheminių medžiagų , kurios veikia kaip kepenų antioksidantas. Pankoliuose yra daug vitamino C , kuris pasižymi antimikrobinėmis ir antioksidacinėmis savybėmis. Pankoliuose taip pat yra daug ląstelienos , bet mažai kalorijų – idealus maistas organizmui valyti.


Žaliojoje arbatoje esantys antioksidantai ir kofeinas suteikia šiam gėrimui dinamišką diuretiko poveikį, kuris padeda mažinti pilvo pūtimą ir šalinti nereikalingus skysčius iš organizmo.


Citrinose, kaip ir visuose citrusiniuose vaisiuose, apstu antioksidantų ir vitamino C.


Svogūnų ir česnakų sudėtyje yra flavonoidų, kurie skatina glutationo, vieno iš stipriausių kepenų antioksidanto, gamybą. Būtent todėl svogūnai ir česnakai turi galingų antibakterinių ir imuniteto apsaugos savybių.


Salotos yra geras glutationo šaltinis. Jose gausu ląstelienos, kuri skatina virškinamojo trakto veiklą. Traškios daržovės yra didžiausias ląstelienos šaltinis.


Kviečiai yra vitaminų ir mineralinių medžiagų lobis.


Jogurtas, kuriame yra probiotikų, tiekia sveikas bakterijas, kurios gerina virškinimo trakto natūralią florą, palengvina virškinimą ir stiprina organizmo imuninę apsaugą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis