Vasario 5-oji: vardadieniai, astrologija

Vasario penktoji, pirmadienis - 36-oji metų diena (pirmoji 6-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 329 dienos.

Vasario 5-oji - šv. Agota, Duonos diena, Gabijos diena.

Vasario 5-ąją nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją ir kasdienį maistą - duoną. Šią dieną buvo kepama duona, atliekamos aukojimo apeigos Žemynai ir Žemėpačiui. Tikėta, kad apeigose pašventinta duona pagelbsti kilus gaisrui, saugo nuo ligų.

Atėjus krikščionybei senoji lietuvių šventė sutapatinta su šv. Agotos varduvėmis. Šv. Agota - III a. krikščionė, kankinta ugnimi. Ji laikoma ugnies globėja, gelbėtoja nuo gaisro.

Šv. Agotos dieną žmonės skuba į bažnyčią, norėdami parsinešti namo pašventintos duonelės, kuri turi saugoti pastatus nuo gaisrų. Duona būdavo užkišama palubėje, neužmirštama jos padėti ir į statomo namo kertę, pamatus. Nuo seno Lietuvoje išlikęs paprotys gaisro metu Agotos duonelės įmesti ir į ugnį, kad ugnis neišplistų ir visko aplinkui nesunaikintų.

Savo vardadienius šiandien švenčia: Aga, Agata, Agatas, Agatė, Agota, Birenė, Birenis, Birutė, Birutis, Birvyda, Birvydas, Gaudvilas, Gaudvilė, Gaudvina, Gaudvinas, Ilona.

*************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 08.04, leidžiasi 17.03. Dienos ilgumas - 08.59.

Šiandien - šeštoji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Vandenio ženkle.

**************

Astrologinė prognozė vasario 5-ajai, pirmadieniui

AVINAS. Jausite konkurencinę kovą. Tikėtina tiek vidinė, tiek išorinė sumaištis. Staiga nei iš šio, nei iš to galite nutraukti ryšius su jums svarbiu asmeniu arba leistis į rizikingą avantiūrą. Atsargiai su elektra, technika.

JAUTIS. Įtemptas darbas gydys sielą ir kūną. Tik nebūkite išsiblaškę, kad nepatirtumėte traumų, nuostolių. Jei nematote savo trūkumų bei klaidų, šiandien į visa tai gali būti parodyta pirštu. Gal tai padės pasitaisyti, o gal tik užgaus jums širdį.

DVYNIAI. Tai žaismingų improvizacijų diena. Gali kilti ūpas pasielgti kažkaip azartiškai. Gana palankus metas projektams, renginiams, susibūrimams organizuoti ir vadovauti. Galite tikėtis puikių susitikimų ir pažinčių.

VĖŽYS. Dalykinėje srityje harmonijos ir stabilumo šiandien nėra ko laukti. Turėsite pasistengti išlaviruoti sudėtingoje situacijoje. O ir nuo šeimyninių pareigų neišsisuksite.

LIŪTAS. Šiandien turėtų neblogai sektis įvairūs į pabaigą einantys reikalai - derybos, sutarčių sudarymas, darbai, susiję su žiniasklaida, leidyba, švietimu, reklama, transportu. Nustebinti gali pokalbis telefonu ar skaipu, gautas laiškas.

MERGELĖ. Galite susitikti su reikalingais žmonėmis ir pakoreguoti kai kuriuos planus, susitarti dėl jums svarbių prekių ar tarpininkavimo. Galbūt patirsite ir šiokių tokių nuostolių. Susikaupkite, būkite nuoseklūs - pirmiausia darykite tai, ką išties būtina.

SVARSTYKLĖS. Netikėtas pasiūlymas ar pareiškimas gali priversti jus sunerimti. Galbūt pasijusite nebekontroliuojantys situacijos. Asmeniniuose santykiuose irgi nusimato kraštutinumai. Pyksitės, taikysitės ir vėl nesusikalbėsite.

SKORPIONAS. Prarasite įprastinį aktyvumą. Gal dalykinės problemos, o gal laikina vidinė disharmonija trukdys jums sklandžiai bendrauti. Laikykitės darbo saugos taisyklių, kad išvengtumėte nemalonių incidentų.

ŠAULYS. Mėgausitės draugystės ryšiais, savo populiarumu, patinkančia veikla. Galbūt pulsite ieškoti pikantiškų pojūčių, siekdami atsiriboti nuo smulkių problemų, rutinos.

OŽIARAGIS. Vargins profesiniai ir asmeniniai rūpesčiai. Galbūt jūsų nepalaikys kolegos ar partneriai. Nesielkite kaprizingai, nes tuo tikrai nieko nelaimėsite. Atsargiai elkitės su elektros prietaisais.

VANDENIS. Jums rūpės nuo kasdienybės nutolę dalykai. Informacija, kurią gausite internetu ar kitais būdais, gali suintriguoti. Įtemptai darbuosis tie iš jūsų, kas turi reikalų su užsieniečiais, mokslu, teisiniais formalumais.

ŽUVYS. Galite tikėtis įvairių išbandymų. Susikaupusios neišspręstos problemos pareikalaus rimtų apmąstymų bei analizės. Mažiau klausykite gandų, apkalbų.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis