Apie Mindaugo valdomą Lietuvos karalystę likus metams iki pasikėsinimo jį nužudyti

Ar kada nors pagalvojote, kaip galėjo pasisukti Lietuvos karalystės likimas, jei pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas 1263-ųjų naktį nebūtų nužudytas?

Leidykla „Briedis“ pristato debiutinį Romano Judino alternatyviosios istorijos romaną „Karūnos švytuoklė“, kurį jau vasario 24 d., šeštadienį, autorius pristatys Vilniaus knygų mugėje („Litexpo“, 12 val., 5.5 salė).

„Karūnos švytuoklė“ nukelia į Mindaugo valdomą Lietuvos karalystę likus metams iki pasikėsinimo jį nužudyti. Knygoje sutinkame ne tik karalių, jo žmoną Mortą, kunigaikščius Treniotą, Daumantą, Gerdenį, ištremtąjį Tautvilą, bet ir kryžiuočių magistrus, Bohemijos karalių, Rygos arkivyskupą Albertą...

Po Durbės mūšio Mindaugas rengiasi mesti galutinį iššūkį Ordinui, o Lietuvoje vis stiprėja kova dėl valdžios, kai su knygos veikėjais atsiduriame ties istorijos lūžio momentu – 1263-iųjų naktį mėginama nužudyti karalių Mindaugą. Tačiau čia istorija pakrypsta taip, kaip niekada nebuvo, – pasikėsinimas nepavyksta ir Mindaugas lieka gyvas. Kodėl žlunga gudriai suregztas sąmokslas? Ar karalius nubaus kaltuosius? Kaip tai paveiks planuojamą kovą su Ordinu? Nuo šios akimirkos Lietuvos karalystės likimas sukasi kita linkme...

Intrigų šnaresys, plieno skambesys ir valdžios gaudesys įtrauks skaitytojus nuo pirmosios iki paskutinės romano eilutės.

„Tai istorija ir jos interpretacija paremtas grožinės literatūros kūrinys. Neginčysiu, kaip ir kiekviename istoriniame romane, čia yra sąmoningų ar nesąmoningų netikslumų, tačiau jie nekeičia esmės, nes ir alternatyviojoje romano dalyje siekiau išlikti kuo istoriškesnis“, – sako R. Judinas.

Knygos autorius daugelį metų domisi istorija, 2007 m. jis baigė istorijos bakalauro studijas Šiaulių universitete, 2009 m. – tarptautinių santykių ir diplomatijos magistrantūros studijas Vilniaus universitete. 2001–2002 m. R. Judinas tarnavo Vytauto Didžiojo jėgerių batalione, o nuo 2003 m. tarnauja Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis