Jubiliejų švenčiantis aktorius Algirdas Pintukas: kiek ten man? Vos per trisdešimt!

Gražaus jubiliejaus - 75 metų - šią savaitę sulaukęs Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Algirdas Pintukas daugiau nei 50 metų praleido teatro scenoje, džiugindamas žiūrovus ryškiais, linksmais ar graudžiais personažais.

Energijos ir optimizmo aktorius nestokoja - valiūkiškai šypsodamasis, vis nepraleisdamas progos pajuokauti, kartoja: Iki šiol džiaugiuosi esąs aktorius. Kiek ten man? Vos per trisdešimt! Ir...„

Jau baigdamas mokyklą jis žinojo, kur stos studijuoti. Įstojo į konservatorijos (dabar - Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorinį kursą. Buvo ir liko darbštus siekdamas užsibrėžto tikslo.

ELTA

„Be abejo, aktorystei reikia turėti ir Dievulio dovanėlę. Aktorių viskas motyvuoja: ir galimybė pasireikšti, ir žiūrovų pagyros bei aplodismentai“, - sako aktorius.

Teatro scenoje A. Pintukas yra sukūręs per 120 vaidmenų. Kaip pats teigia, iš jų mėgstamiausias ir mieliausias jam siuvėjo Vinco vaidmuo spektaklyje „Amerika pirtyje“, iki dabar lydintis aktorių. Žinoma, įsiminė nemažai ir kitų labai patikusių vaidmenų. Jų yra buvę ir komiškų, ir dramatiškų, bet užvis labiau jam patinka vaidinti komedijose.

ELTA

Ne vieną vaidmenį jubiliatas yra sukūręs ir kine, ir televizijos serialuose. Anot jo, kine – visai kita vaidybos specifika. Kine galima tą pačią sceną kartoti kelis kartus, kol pavyksta, o teatre – nepakartosi. Dvi ar tris valandas viskas vyksta čia ir dabar. Spektaklyje aktorius gali įsijausti į vaidmenį ir nuosekliai jį vystyti iki pat pabaigos, jausdamas žiūrovų pulsą, o kine to nepadarysi. Teatre aktoriui A. Pintukui vaidinti geriau, bet ir kine ar serialuose įdomu. Jau ne viena jo vasara „parduota“ vaidinant televizijos serialuose – „Namai, kur širdis“, „Tobula kopija“, „Bruto ir Neto“, „Laisvės kaina“ ir kituose.

ELTA

Aktorius A. Pintukas yra rengęs literatūrinius-muzikinius vakarus, taip pat vadovavo kelioms teatro studijoms. Minčių mesti aktorystę jis niekada neturėjo. Su programa „Lietuva – gimtasis kraštas“ dalyvavo Vokietijos lietuvių bendruomenės suvažiavime Kelne. Įvairūs literatūriniai vakarai, skaitymai, kūrybiniai susitikimai glaudžiai siejasi su aktoryste ir aktoriui suteikia naujų potyrių.

ELTA

Kauno miesto savivaldybė aktorių A. Pintuką yra apdovanojusi Kauno burmistro Jono Vileišio medaliu už kūrybinius nuopelnus.

Anot Nacionalinio Kauno dramos teatro atstovės Jolantos Garnytės-Jadkauskienės, sekmadienį aktorius A. Pintukas savąjį jubiliejų paminės gimtojo teatro scenoje vaidindamas spektaklyje Maurice Maeterlincko „Žydroji paukštė“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis