Priimkime du didžiausius gyvenimo iššūkius

Leidykla VAGA pristato Irvin D. Yalom knygą „Laikinos būtybės“, kurioje autorius moko skaitytojus suvokti ir priimti du didžiausius gyvenimo iššūkius: nepamainomą tiesą, kad vieną dieną mes visi mirsime ir kad kiekvienas mūsų turi atsakomybę nugyventi vertingą gyvenimą. Žmonės kreipiasi į Yalomą ieškodami nusiraminimo ir prasmės, tačiau ir jie, ir pats psichoterapeutas supranta, kad šie dalykai retai būna ten, kur manome juos rasią.

„Visi mes – tik laikinos būtybės: ir tos, kurios prisimena, ir tos, kurias prisimena. Trumpalaikė ir atmintis, ir tai, kas atsimenama. Netruks ateiti tas metas, kai būsi viską užmiršęs ir būsi užmirštas visų. Niekuomet nepamiršk, kad greitai tapsi niekuo ir išnyksi nebūty“, - sako Markas Aurelijus veikale „Sau pačiam“.

Irvin D. Yalom – amerikiečių psichoterapeutas, išgarsėjęs kaip savitų literatūros kūrinių, atspindinčių jo, kaip mokslininko, psichoterapeuto ir pedagogo, idėjas ir įsitikinimus, autorius. Jo darbai pasižymi moksliniu meistriškumu, komunikabilumu ir ypatingu jautrumu – savybėmis, įvertintomis viso pasaulio skaitytojų.

Rašytojas yra sukūręs keletą grožinės literatūros kūrinių, kuriuos pats įvardina „mokomaisiais romanais“, tarp kurių ir „Kai Nyčė verkė“, „Melagis ant kušetės“ bei „Spinozos problema“. „Laikinos būtybės“ – įtraukianti knyga, kurioje autorius bendrauja ne tik su savo pacientais, ber ir su pačiu skaitytoju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis