Virtas pyragas - vietoj įprasto „Tinginio“

Receptas skirtas visiems, kam įprastas „Tinginys“ jau pabodo.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Niekada nenorėjau vaikų ir be jų esu labai laiminga
- Ką turėtumėte žinoti apie priauginamas blakstienas
- Savaitės horoskopas: nepanikuokite, tik sulaukite savaitės galo
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Kokius simptomus sukelia gimdos mioma? Kaip ji gydoma?
- Varškiniai sausainiai "Vokeliai"

Mąsčiau kaip šį pyragą tiksliausiai pavadinti ir į galvą atėjo tik viena mintis - jog pyragas yra virtas.

Prieš kelis metus tokio deserto receptą radau žurnale „Darbštuolė“, kurio numeris buvo skirtas Velykų vaišėms. Tikslaus recepto nenusirašiau, tačiau patį principą ir produktus prisimenu. Žinau, kad originaliam recepte ingridientus į puodą reikia dėti paeiliui, o aš sudedu viską iš karto, gaunasi puikiai.

Reikės:

Pakelio vanilinių zefyrų;
200g saldžių krekerių;
2 didelių kiaušinių;
Puodelio pieno;
Pusės puodelio cukraus;
200g sviesto.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Kiaušinius, pieną ir cukrų sudedame į puodą, išplakame. Į tą patį puodą įdedame pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius. Maišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Kaitrą šiek tiek padidiname ir viską užverdame. Maišome, kol masė pasidaro tiršta. Nukeliame nuo viryklės.

* Pusę zefyrų susmulkiname ir įmaišome į pyrago masę. Kai pravėsta, sudverčiame į tortinę, nuimamais kraštais, viršų išlyginame ir papuošiame nesmulkintais zefyrais.

* Per naktį laikome šaldytuve.

Su meile, Gabrielė

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis