Varškės ir morkų apkepas

Šis apkepas iš vaikystėje valgytų patiekalų įsiminė labiausiai (keista, ne koks desertas, o apkepas…). Susiradau receptą, iškepiau ir, dideliam mano džiaugsmui, apkepas gavosi minkštas, purus ir labai skanus.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Tvarkome antakius: septynios moterų klaidos
- Stiliaus gidas: kaip vilkėti langelius?
- Astrologė Rita: jaunatis ne visiems žada būti maloni
- Kaip išvengti pelėsio vonioje?
- Šiupininė sriuba

Keturioms porcijoms reikės:

400 g varškės
150 g morkų
4 kiaušinių
75 g sviesto
3 v. š. cukraus
4 v. š. manų kruopų
1 a. š. kepimo miltelių
džiūvėsėlių ir sviesto formai patepti

Kaip gaminti

* Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sudedame pertrintą per sietelį varškę. Supilame išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišome. Morkas sutarkuojame smulkia bulvių tarka (kaip bulviniams blynams). Įmaišome jas į varškės masę. Suberiame manus ir kepimo miltelius.

* Kepimo formą (aš naudojau keturias mažas) patepame sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais. Iškrečiame ir išlyginame tešlą.

* Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį (jei kepam vienoje didėlėje formoje, tai ilgiau ~ 45 min).

Skanaus!

receptumedis.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis