Užgavėnių blynai. 4 receptai

Žemaičių blynai, bulviniai su vištiena, lietiniai ir purūs blyneliai su pasukomis ir obuoliais. Skanaus!

ŽEMAIČIŲ BLYNAI

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Reikia:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;

įdarui:

300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

150g grietinės;
150g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.

1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

BULVINIAI BLYNAI SU VIŠTIENA

Niekada netoptelėjo mintis į bulvinių blynų masę įmaišyti vištienos. O pasirodo tikrai skanu ir sotu.

400g vištienos krūtinėlės;
600g bulvių;
1 kiaušinio;
1 v.š. majonezo;
2-3 v.š. miltų;
druskos, juodųjų pipirų;
0,5 a.š. tarkuoto muskato.

1. Nuskustas bulves sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką.
2. Kuo smulkiau supjaustykite vištieną.
3. Dubenyje sumaišykite bulves, vištieną, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, miltus, muskatą ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
3. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

LIETINIAI BLYNAI (JŲ RECEPTAS)

Iš karto perspėju, kad tešla gaunasi labai skysta, bet dėl to nevertėtų nerimauti. Blynai - kuo puikiausi, plonučiai ir labai tinkami desertiniams blyneliams. O įdarą rinkitės pagal savo skonį.

1 stiklinės ir 2v.š. miltų;
2 stiklinių skysčio (pvz. 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinės vandens);
2 kiaušinių;
1 a.š. nubraukto druskos;
2v.š. cukraus;
3v.š. aliejaus;
1/3a.š. sodos ar kepimo miltelių;
1v.š. aliejaus keptuvei patepti.

1. Miltų ir skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirinkite tokios pačios talpos stiklinę ar puodelį. Skystis gali būt kefyras, pienas, rūgpienis, pasukos, grietinė ar jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba gali būti vien tik vanduo.
Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tuomet naudojama soda. Jei vanduo ar pienas - kepimo milteliai.
2. Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų. Supilkite pirmą dalį skysčio, kaip pvz. kefyras, rūgpienis ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Tuomet supilkite stiklinę vandens, išmaišykite. Įpilkite aliejų, sudėkite sodą ar kepimo miltelius, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min.
4. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir samteliu pilkite tešlą, Tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno ir apverskite blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas ir parus krašteliai.
p.s. iš nurodyto kiekio iškepiau 14 lietinių (įdarui tokiam kiekiui sunaudojau 4 dešreles ir apie 200g fermentinio sūrio, šiek tiek pipirų. Įdarytus blynelius visuomet apskrudinu).

PURŪS BLYNELIAI SU PASUKOMIS IR OBUOLIAIS

Fantastiški purūs blyneliai. Jie – lyg maži pyragėliai, greitai ištirpstantys burnoje.

1 kiaušinio;
2 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto;
236 ml pasukų (galite keisti kefyru, rūgpieniu);
155g miltų;
1/4 a.š. druskos;
0,5 a.š. sodos;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 vidutinio dydžio obuolių.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
2. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.
3. Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai.
4. Palikite tešlą pastovėti 15-20 min.
5. Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis