Apie 30 vienetų reikės:
100 g sviesto
300 g miltų
4 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelio malto kardamono
5 šaukštelių kepimo miltelių
300 ml pieno
3 kiaušinių trynių
0,5 citrinos žievelės
3 kiaušinių baltymų
lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti
Kaip gaminti
1. Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
2. Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
4. Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
5. Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
6. Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę apibarstytą cukraus milteliais.
7. Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!
*Jeigu neturite specialios keptuvės kepkite kaip keksiukus orkaitėje įkaitintoje 175 °C. apie 40 minučių.
Užsakymo nr.: PT_72952600