Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Metas saldumynams...

6 nedidelėms porcijoms reikės:

75 g juodojo šokolado
200 ml grietinėlės
3 šaukštų „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1 šaukšto „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Morengų masei reikės:

3 kiaušinių baltymų
180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti
1–2 lašelių pipirmėčių aliejaus

Kaip gaminti

1. Susmulkinkite šokoladą.

2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.

3. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.

4. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.

5. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.

6. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.

Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Užsakymo nr.: PT_72981378

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis