Kalėdiniai imbieriniai meduoliai

Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę!

Reikės:

200 g sviesto arba margarino

225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

280 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

1 didelis kiaušinis

2 arbatiniai šaukšteliai maltų gvazdikėlių

1 arbatinis šaukštelis maltų imbierų

1 arbatinis šaukštelis cinamono

1,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos

480 g kvietinių miltų

Glajus

240 g „Dansukker“ cukraus miltelių arba „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių

1 kiaušinio baltymas

Gaminame

* Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.

* Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

* Naudokite įvairias formas, o iškepę meduolius kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!

Užsakymo nr.: PT_73053218

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis