4 porcijos
Sudedamosios dalys
1 kg riebių šonkaulių
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis maltų kardamonų
1 šaukštelis džiovintų paprikų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
2 šaukšteliai druskos
sviesto arba margarino
Citrusinių vaisių salotos
2–3 apelsinai
1 žalioji citrina
1 raudonasis svogūnas
1 šaukštas gerai susmulkintos aitriosios paprikos
1 trinta skiltelė česnako
1 šaukštas šviežiai tarkuotų imbierų
1 šaukštas „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
½ šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų
Garstyčių kremas
1 šaukštas traiškytų garstyčių sėklų
1 šaukštas „Colman’s“ garstyčių miltelių
1 šaukštas baltojo vyno acto
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml plakamos grietinėlės
150 ml 38 % grietinės
Į auksaspalvį cukraus sirupą suberkite prieskonius. Mėsą paskrudinkite keptuvėje su sviestu arba margarinu. Šonkaulius apipilkite prieskonių mišiniu. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių 175 °C temperatūroje.
Citrusinių vaisių salotos
Nulupkite apelsinus ir žaliąją citriną, supjaustykite siauromis juostelėmis. Nulupkite svogūną, perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Visas salotų sudedamąsias dalis sumaišykite dubenyje.
Garstyčių kremas
Abiejų rūšių garstyčias sumaišykite su actu ir šviesiuoju cukraus sirupu. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki kreminio padažo. Įmaišykite grietinę ir vėl plakite, kol kremas taps norimo tirštumo.
Užsakymo nr.: PT_73110476