Šonkauliukai su citrusinių vaisių salotomis ir garstyčių kremu

Šventinis patiekalas.

4 porcijos

Sudedamosios dalys

1 kg riebių šonkaulių
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis maltų kardamonų
1 šaukštelis džiovintų paprikų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
2 šaukšteliai druskos
sviesto arba margarino

Citrusinių vaisių salotos

2–3 apelsinai
1 žalioji citrina
1 raudonasis svogūnas
1 šaukštas gerai susmulkintos aitriosios paprikos
1 trinta skiltelė česnako
1 šaukštas šviežiai tarkuotų imbierų
1 šaukštas „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
½ šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų

Garstyčių kremas

1 šaukštas traiškytų garstyčių sėklų
1 šaukštas „Colman’s“ garstyčių miltelių
1 šaukštas baltojo vyno acto
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml plakamos grietinėlės
150 ml 38 % grietinės

Šonkauliukai

Į auksaspalvį cukraus sirupą suberkite prieskonius. Mėsą paskrudinkite keptuvėje su sviestu arba margarinu. Šonkaulius apipilkite prieskonių mišiniu. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių 175 °C temperatūroje.

Citrusinių vaisių salotos

Nulupkite apelsinus ir žaliąją citriną, supjaustykite siauromis juostelėmis. Nulupkite svogūną, perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Visas salotų sudedamąsias dalis sumaišykite dubenyje.

Garstyčių kremas

Abiejų rūšių garstyčias sumaišykite su actu ir šviesiuoju cukraus sirupu. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki kreminio padažo. Įmaišykite grietinę ir vėl plakite, kol kremas taps norimo tirštumo.

Užsakymo nr.: PT_73110476

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis