Kalėdiniai keksiukai

Pagaminsite apie 25 keksiukus.

Sudedamosios dalys

50 g margarino
3 šaukštai pieno
75 ml „Dansukkercukraus „Panevėžio Plius“ arba cukranendrių cukraus „Demerara“
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas bulvių krakmolo
125 ml miltų
1 1/2 šaukštelio imbierinės tešlos prieskonių

Papuošimui

150 g natūralaus grietinėlės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
šviežių braškių

Gaminame

* Ištirpinkite margariną ir įpilkite pieno. Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Kiaušinį lengvai paplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bulvių krakmolą ir prieskonius, tuomet pamažu pilkite į kiaušinio plakinį, kaitaliodami su pienu.

* Jeigu tešlą per naktį palaikysite šaldytuve, jūsų keksiukai bus gražios smailios formos (įdarą dėkite tik prieš kepdami).

* Šaukštu tešlą sudėkite į popierinius krepšelius kepimo skardoje arba į keksiukų kepimo indą. Kepkite apie 12 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 °C temperatūroje.

* Kartu išplakite sūrį, cukraus miltelius ir citrinos sultis. Ant keksiukų išbarstykite cukraus miltelių žiedelius. Pašalinkite braškių kotelius ir ant kiekvieno keksiuko uždėkite po braškę. Braškes pabarstykite cukraus milteliais.

Užsakymo nr.: PT_73142456

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis