24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
Sudedamosios dalys
12 sausainių
75 g lydyto sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai cinamono
600 g maskarponės / Filadelfijos sūrio
270 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Tarkuota pusės citrinos žievelė
4 dideli kiaušiniai
150 ml plaktos grietinėlės
Karamelinis padažas
450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100ml vandens
100 ml 35% riebumo grietinėlės
50 g sviesto
Gaminame
* Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
* Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
* Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.
Užsakymo nr.: PT_73155150