Obuolių pyragas su „Rududu“

Svečiuose ragavau trupininio pyrago, kurio įdaras buvo „Rududu“ karamelė ir obuoliai. Kilo mintis pagaminti panašų pyragą, tačiau be trupininio viršaus.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Savaitės ikona. K. Brazauskienė: dievinu brangius papuošalus
- Vizažistas E. Ferreira: koks yra geriausias makiažas
- 9 grėsmės laimingai santuokai, kurioms neteikiame reikšmės
- Dalyvaukite projekte „Sveikesnė ir dailesnė per 6 savaites“
- Sūrio padažas prie keptos duonos

Obuolius supjausčiau kubeliais, sumaišiau su Rududu ir paskirsčiau ant greitai suplaktos, paprastos pyrago tešlos. Greita ir skanu! Obuoliai šiek tiek atsveria karamelės saldumą, o pagrindas tirpsta burnoje. Patiekiau su karameliniais ledais.

Reikės:

120 g cukraus;
130 g kepinių margarino;
2 didelių kiaušinių;
1a.š. kepimo miltelių;
1v.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos;
150g miltų;
2-3 obuolių;
skardinės „Rududu“ karamelės.

g-blogas.lt nuotr.

Kaip gaminti

* Margariną iki purumo plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą.

* Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, sumaišome su Rududu. Jei Rududu masė per kieta, skardinę įstatome į karštą vandenį ir palaukiame, kol suminkštės.

* Karamelės įdarą paskirstome ant paruoštos pyrago tešlos.

* Pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį.

Su meile, Gabrielė

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis