Naminiai vaniliniai ledai – greitas ir lengvas vasaros desertas

Vaniliniai ledai – tai tikra desertų klasika, kuri tinka prie visko: tiek vieni, tiek su šviežiomis uogomis, vaisiais ar desertų padažais. Šis švelnus desertas ne tik be jokių dirbtinių priedų, bet ir kupinas vaikystės skonio. Vos keli ingredientai, šiek tiek kantrybės – ir jūsų šaldiklyje jau stingsta tikras skanėstas, kuris pranoks net parduotuvinius ledus.

INGREDIENTAI:

400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo

400 mililitrų pieno

150 gramų cukraus

3 vienetai kiaušinių trynių

2 šaukšteliai vanilinio cukraus


PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.


  • Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir cukrus ištirptų. Į trynių masę įmaišykite pieną ir grietinėlę, viską dar paplakite, kad į masę patektų daugiau oro.
  • Ledų masę galima išpilstyti arba į ledų ant pagaliuko formeles, arba masę supilkite į negilų indą, kad būtų nestoras sluoksnis. Indą uždenkite ir dėkite į šaldiklį.
  • Ledams stingstant juos kas 30 - 40 minučių permaišykite plakikliu, kad į ledus patektų daugiau oro. Tą pakartokite keletą kartų, iki ledai sustings. Kai ledai sustings, juos jau galite laikyti šaldiklyje nebemaišydami. Likus 15 - 20 minučių iki valgymo, ledus perdėkite iš šaldiklio į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų. Skanaukite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis