5 patiekalai, kuriuos pagaminsite per 20 minučių

Receptai tiems, kurie nemėgsta ilgai stovėti prie viryklės. Sočius ir įdomius pusryčius ar pietus pasigaminsite vos per 20 minučių.

Šie receptai paįvairins gyvenimą naujais skoniais, originaliais sprendimais.


KIAULIENA SU ANANASAIS


Shutterstock


4 porcijos


Reikės:

500 g kiaulienos išpjovos arba sprandinės,

300 g šviežių arba konservuotų ananasų,

70 g poro,

1–2 aitriosios paprikos,

žiupsnelis malto kardamono,

5 šaukštai aliejaus,

4 šaukštai sojos padažo,

druskos.


Kaip gaminti:


1. Kiaulieną ir ananasus supjaustykite plonais šiaudeliais, papriką ir porą – plonais žiedais.

2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų sudėkite kiaulieną, pakepkite 10 – 12 min. Sudėkite ananasus, porą, paprikas, pakepkite dar 4 – 5 min. Galiausiai suberkite kardamoną, supilkite sojos padažą, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite ir nukaiskite.


BLYNELIAI SU ŽUVIMI


Shutterstock nuotr.


4 porcijoms


Reikės:

250 g miltų su kepimo milteliais,

1/2 šaukštelio sodos,

50 g lydyto sviesto,

pusės citrinos sultys,

200 ml kefyro,

1 agurotis arba cukinija,

300 g rūkytos lašišos arba kuprės,

aliejaus kepimui,

1 šaukštas raudonųjų ikrų,

salotų lapų papuošimui,

druskos.


Kaip gaminti:


1. Agurotį (arba cukiniją) sutarkuokite burokine tarka arba supjaustykite mažais kubeliais. Pusę žuvies sutrinkite šakute ir sumaišykite su aguročiu. Miltus persijokite, sumaišykite su kefyru, išplakite, kad tešloje nebūtų gumulėlių. Supilkite lydytą sviestą, citrinos sultis, suberkite sodą, druską, sudėkite agurotį su žuvimi. Viską kruopščiai išmaišykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Su šaukštu pilkite tešlą į keptuvę, kepkite blynelius po 3 – 4 min. iš kiekvienos pusės (iki auksinio atspalvio).

3. Blynelius išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlių, ikrų. Patiekite su salotų lapais.


TINGINIŲ BALANDĖLIAI


Shutterstock nuotr.

6 porcijos


Reikės:


100 g paprasto kopūsto arba kininio kopūsto,

1 svogūnas,

50 g morkų,

2 skiltelės česnako,

400 g jautienos arba veršienos faršo,

70 g virtų ryžių,

druskos,

žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų,

600 g pomidorų savo sultyse,

5 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 šaukštelis cukraus,

2 šakelės baziliko.


Kaip gaminti:


1. Trintuvo inde sumaišykite kopūstą, svogūną, morką, česnaką, sutrinkite iki kruopų konsistencijos. Sumaišykite susmulkintas daržoves su faršu ir ryžiais, įberkite druskos, maltų aitriųjų paprikų, 2 šaukštus vandens, išmaišykite masę rankomis.

2. Į stiklinį indą sudėkite pomidorus, supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Iš faršo suformuokite 4 – 5 cm skersmens rutuliukus. Sudėkite juos į pomidorų padažą, pašaukite indą į 240 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 17 – 20 min. papuoškite patiekalą baziliko lapeliais ir patiekite.


VIŠTIENOS SUKTINUKAI


Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai
Fotolia nuotr.


4 porcijos


Reikės:


5 šakelės baziliko,

5 šakelės peletrūno,

5 šakelės kalendros,

3 skiltelės česnako,

600 g vištienos filė,

6 šaukštai alyvuogių aliejaus,

400 g vyšninių pomidorų,

100 g smulkintų pomidorų savo sultyse,

1/2 šaukštelio gruziniškų prieskonių,

žiupsnelis cukraus (jei norite),

2 šakelės bet kokių žalumynų papuošimui,

druskos, pipirų.


Kaip gaminti:


1. Žalumynus su česnakais susmulkinkite, išmaišykite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Ant kiekvienos juostelės uždėkite po šaukštą žalumynų su česnaku, susukite juostelę, persmeikite mediniu dantų krapštuku.

2. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus, apkepkite suktinukus iš abiejų pusių. Paskui sudėkite suktinukus į stiklinį kepimo indą ir 12 – 13 min. kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje.

3. Vyšninius pomidorus sudėkite į puodą, sudėkite ir savo sultyse konservuotus pomidorus, supilkite likusį alyvuogių aliejų, sudėkite prieskonius, įberkite cukraus (jei norite).

4. Troškinkite 10 min. ant vidutinio karštumo viryklės, pamaišydami. Galiausiai įberkite druskos, pipirų ir pateikite su vištienos suktinukais, papuošę žalumynais.


KIAULIENOS TROŠKINYS SU PUPELĖMIS


Shutterstock nuotr.


4 porcijos


Reikės:

250 g konservuotų raudonųjų pupelių,

250 g konservuotų baltųjų pupelių,

200 g apvirtos,

rūkytos kiaulienos,

300 g vyšninių pomidorų (arba pomidorų, konservuotų savo sultyse),

4 skiltelės česnako,

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,

sauja žalumynų,

žiupsnelis cukraus,

druskos,

pipirų.


Kaip gaminti:


1. Pomidorus perpjaukite perpus, kiaulieną supjaustykite kubeliais.

2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame 2-3 min. pakepkite kiaulienos kubelius, suberkite smulkintus česnakus, po minutes sudėkite pomidorus. Sumažinkite kaitrumą ir patroškinkite dar 5 – 7 min.

3. Sudėkite pupeles, suberkite druską, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos, patroškinkite dar 4 – 5 min. sudėkite smulkintus žalumynus ir nukaiskite.

4. Patiekite troškinį su skrudinta duona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis