4 vasariški užkandžiai, kurie sužavės

Laukiate svečių, bet nežinote, kuo juos pavaišinti? Norite ir parodyti, kaip labai jų laukėte, ir nustebinti išskirtiniais skoniais? Pateikiame 4 gardžių užkandžių receptus, kurie tikrai taps vakarėlio ar pasisėdėjimo draugų būryje apkalbų objektu!

1. Sūrio ir kumpio užkandžiai


Kumpis ir sūris
Kumpis ir sūris
Freepik nuotr.


Reikalingi ingredientai:


  • 2 pakeliai sūrio (geriausiai tinka Chederis arba Gouda);
  • 1 pakelis kumpio;
  • Skrudintos duonos riekelių;
  • Mažų pomidoriukų;
  • Aštresnių arba paprastų alyvuogių;
  • Kivis arba citrina.


Kaip gaminti:


  1. Supjaustykite sūrį ir kumpį kubeliais.
  2. Ant duonos riekelių dėkite kumpio ir sūrio kubelius, pomidoro puseles ir alyvuogių.
  3. Gražiai išdėliokite lėkštėje ir papuoškite kivio arba citrinos griežinėliais.



2. Vegetariški špinatų ir fetos suktinukai


Špinatų ir fetos suktinukai
Špinatų ir fetos suktinukai
Freepik nuotr.


Reikalingi ingredientai:


  • 1 pakelis tortilijų;
  • 200 g fetos sūrio;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • Citrinos sulčių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.


Kaip gaminti:


  1. Pirmiausia sutrinkite špinatus su feta sūriu, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  2. Paskirstykite gautą masę ant tortilijų ir suvyniokite jas į suktinukus.
  3. Supjaustykite suktinukus į mažus gabalėlius, kad būtų patogu valgyti.



3. Daržovių salotos su avokadu


Daržovių salotos su avokadu
Daržovių salotos su avokadu
Freepik nuotr.



Reikalingi ingredientai:

 

  • 2 avokadai;
  • 1 raudona paprika;
  • 1 agurkas;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Citrinos sultys;
  • Druska ir pipirai.


Kaip gaminti:


  1. Supjaustykite avokadus, papriką, agurką ir svogūną.
  2. Užpilkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Gerai išmaišykite ir patiekite ant stalo.



4. Riešutų ir medaus pyragaičiai


Medus ir riešutai
Medus ir riešutai
Freepik nuotr.


Reikalingi ingredientai:


  • 200 g riešutų mišinio (egzotinių riešutų, migdolų, lazdyno riešutų);
  • 3 šaukštai medaus;
  • 100 g sviesto.


Kaip gaminti:


  1. Riešutus sutrinkite į miltelius.
  2. Sviestą ir medų ištirpinkite.
  3. Į sviesto ir medaus mišinį suberkite susmulkintus riešutus.
  4. Gautą mišinį kruopščiai išmaišykite ir išdėliokite ant kepimo skardos, uždėkite ant viršaus maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.
  5. Po 2-3 valandų išimkite ir supjaustykite mažais kvadratėliais.
  6. Patiekite svečiams kaip saldų užkandį.


Šie užkandžiai – lengvi, greitai paruošiami ir labai skanūs. Jie puikiai tiks vakarui su draugais ar šeima. Juk smagiausia matyti, kaip svečiai mėgaujasi tuo, ką pagaminote su meile.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis