Pyragėliai su rikota ir špinatais

5 pyragėliai

 

Reikės:

 

500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;

300 g rikotos;

1 šaukšto sviesto;

200 g špinatų;

1 šaukštelio druskos;

1 šaukšto citrinų sulčių;

0,5 šaukštelio tarkuoto muskato;

1 kiaušinio;

1 šaukšto sezamų.

 

Tešlos lapelius atitirpinkite. Kiekviename lapelyje padarykite po keletą įpjovų, pro kurias matysis įdaras.

 

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite vandeniu perlietus špinatus, užberkite druską ir muskatą, užpilkite citrinų sultis. Maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol špinatai sukris.

 

Dubenyje sumaišykite rikotą ir špinatus. Išdalinkite įdarą ant tešlos. Ant įdaro užlenkite tešlos lapelio dalį su įpjovomis.

 

Aptepkite pyragėlius kiaušinio plakiniu, užberkite sezamus ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis