Pasigaminkite patys: 3 paštetų receptai

Labai skanūs ir itin paprastai pagaminami paštetai.

Avokado paštetas



Shutterstock nuotr.



Reikės:


1 avokado

maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

1 arb. šaukštelio citrinos sulčių

druskos pagal skonį

1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus

1/4 svogūno galvutės


Gaminame


* Prinokusį, minkštą avokadą nulupti, pašalinti kaulą.


* Sutrinti avokadą tarka ar šakute, įpilti aliejaus, citrinos sulčių, pipirų, smulkiai pjaustytą svogūną, išmaišyti ir tepti ant duonos.


Skanaus.


Paštetas su skumbre



Shutterstock nuotr.



Reikės:


1 vnt. šaltai rūkytos skumbrės

200 g grietinės (ne mažiau kaip 30 proc.)

1,5 valg. šaukšto krienų

0,5 vnt. citrinos

petražolių pagal skonį

svogūnų laiškų pagal skonį

maltų juodųjų pipirų pagal skonį


Gaminame


* Žuvį nulupti ir nuo kaulų nuimti filė.


* Į maišytuvą sudėti žuvies filė, grietinę (iš pradžių dėkite mažiau – apie 170-200 g, tai priklauso nuo žuvies dydžio), ir krienus (taip pat galima dėti kiek mažiau), išspausti citrinos sultis, įberti pipirų. Sumaišyti.


* Svogūną ir petražoles smulkiai supjaustyti, sudėti į pašteto masę ir šaukštu išmaišyti.


Saulėgrąžų paštetas



Shutterstock nuotr.



Reikės:

1 st. saulėgrąžų sėklų

1 skiltelės česnako

1 valg. šaukšto citrinos sulčių

druskos pagal skonį

1/3 arbatinio šaukštelio maltos paprikos

30 g petražolių

30 g žalio baziliko


Gaminame


* Neskrudintas saulėgrąžas gerai nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu palikti 2 valandoms.


* Tada dar kartą perplauti ir supilti į maišytuvą su česnako skiltele, citrinos sultimis, gautomis iš 1/3 citrinos. Sutrinti iki vientisos masės.


* Į gautą masę supilti likusius ingredientus, išmaišyti ir valgyti su duona.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis