Avokado paštetas

Reikės:
1 avokado
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
1 arb. šaukštelio citrinos sulčių
druskos pagal skonį
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
1/4 svogūno galvutės
Gaminame
* Prinokusį, minkštą avokadą nulupti, pašalinti kaulą.
* Sutrinti avokadą tarka ar šakute, įpilti aliejaus, citrinos sulčių, pipirų, smulkiai pjaustytą svogūną, išmaišyti ir tepti ant duonos.
Skanaus.
Paštetas su skumbre

Reikės:
1 vnt. šaltai rūkytos skumbrės
200 g grietinės (ne mažiau kaip 30 proc.)
1,5 valg. šaukšto krienų
0,5 vnt. citrinos
petražolių pagal skonį
svogūnų laiškų pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminame
* Žuvį nulupti ir nuo kaulų nuimti filė.
* Į maišytuvą sudėti žuvies filė, grietinę (iš pradžių dėkite mažiau – apie 170-200 g, tai priklauso nuo žuvies dydžio), ir krienus (taip pat galima dėti kiek mažiau), išspausti citrinos sultis, įberti pipirų. Sumaišyti.
* Svogūną ir petražoles smulkiai supjaustyti, sudėti į pašteto masę ir šaukštu išmaišyti.
Saulėgrąžų paštetas

Reikės:
1 st. saulėgrąžų sėklų
1 skiltelės česnako
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
druskos pagal skonį
1/3 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
30 g petražolių
30 g žalio baziliko
Gaminame
* Neskrudintas saulėgrąžas gerai nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu palikti 2 valandoms.
* Tada dar kartą perplauti ir supilti į maišytuvą su česnako skiltele, citrinos sultimis, gautomis iš 1/3 citrinos. Sutrinti iki vientisos masės.
* Į gautą masę supilti likusius ingredientus, išmaišyti ir valgyti su duona.
Skanaus.