Saldūs, ploni lietiniai

Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių kepti.

Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai. Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!


Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.

Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.



Asmeninio albumo nuotr.



Ingredientai


100 g miltų

2 šaukštai cukraus

Žiupsnelis druskos

2 kiaušiniai

300 ml pieno

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Sviesto kepimui


Gaminimo eiga


  1. Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
  2. Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
  3. Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
  4. Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis