Šv. Velykoms – ispaniškas desertas

Flanas – šis desertas iš kiaušinių, kaip ir daugelis klasikinių desertų, pradėtas gaminti Romos imperijoje. Tik tada vietoj cukraus buvo naudojamas medus.


Viduramžiais šį desertą išpopuliarino ispanai – taip desertas pasiekė net Meksiką, kur jis mėgstamas iki šių dienų. Ispanai flaną pradėjo gaminti su karamelės sirupu, o meksikiečiai suteikė jam naujų skonių – kavos, kakavos, kokosų.


6 porcijoms reikės


Karamelei:


240 g cukraus

4 šaukštų vandens


Flanui:


6 didelių kiaušinių

100 g cukraus

900 ml pieno


Gaminame


* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.


* Pagaminti karamelę: į nedidelį puodą suberti cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti ant silpnos kaitros nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Paskui padidinti kaitrą ir kaitinti, kol užvirs. Virti apie 6 minutes, kol sirupas sutirštės. Tada pagamintą karamelinį padažą supilti į apvalią keraminę kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens) ir atidėti.


* Dideliame dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Į puodą supilti pieną, užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada pieną pamažu supilti į kiaušinių masę nuolat ją plakant konditerine šluotele. Gautą plakinį atsargiai supilti į kepimo formą su padažu. Formą įstatyti į didelę skardą, į ją įpilti užvirinto vandens. Jis turi apsemti pusę kepimo formos.


Receptas iš knygos „Lengai ir paprastai iš kiaušinių“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis