Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

Skamba gal kiek ir egzotiškai, bet, patikėkite, šis saldžiarūgštis padažas idealiai tinka prie keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.

2 porcijoms reikės:


  • 2 vnt. (500 g) šviežios antienos file su oda;
  • 3 sultingų apelsinų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 apelsino apkepimui;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  2. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min. 
  3. Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  4. Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
  5. Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.

Skanaus.


http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis