Apelsinų ir migdolų pyragas

Sakoma, kad saulė ir tam tikri maisto produktai skatina gamintis laimės ir pasitenkinimo hormonus.

10 porcijų


Reikės:


2 nedidelių apelsinų (nuplautų)

3 kiaušinių

110 g cukraus

žiupsnio druskos

85 g kukurūzų miltų

90 g migdolų miltų

35 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių


Dekoruoti reikės:


2 apelsinų (nuplautų)

250 g cukraus



MOTERIS / Giedrė Barauskienė



Gaminame


* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.


* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.


* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.

Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.


* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.


* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis